Naslovna / Kultura / ATELJE / IZLOŽBA NARODNOG MUZEJA NAJBOLJA U 2016. GODINI
IZLOŽBA Gordane Stanšić najbolja autorska izložba u 2016. godini.

IZLOŽBA NARODNOG MUZEJA NAJBOLJA U 2016. GODINI

IZLOŽBA  Gordane Stanšić najbolja autorska izložba u 2016. godini.

U subotu, 14. januara je u Galeriji Artget uručena nagrada Društva istoričara umetnosti Srbije (DIUS), kustoskinji i savetnici u Narodnom muzeju Gordani Stanšić, za najbolju autorsku izložbu u 2016. godini.

Nagrađena je za izložbu Kada su ženskinje postale građanke koja je realizovana saradnjom Narodnog muzeja i Medija centra „Odbrana” u Domu vojske tokom februara i marta 2016. godine. Žiri u sastavu Snežana Stamenković, istoričar umetnosti i novinar Radio Beograda 2, Sanja Kojić Mladenov, viša kustoskinja Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Gordana Dobrić, kustoskinja Kulturnog centra Beograda, u obrazloženju je naveo da je pažljivim odabirom i znalačkim koncipiranom postavkom umetničkih artefakata iz zbirki Narodnog muzeja, Gordana Stanšić ovom izožbom publici predstavila manje poznata ostvarenja našeg modernizma, crteže, slike, dokumente i fotografije. Nezaobilazni, objedinjujuči aspekt izložbe je prema rečima žirija, izuzetan studijski tekst u katalogu, predstavlja komparativnu studiju razvoja nacionalne umetnosti kroz prizme istorijskih okolnosti, istorije umetnosti, studija roda i kulture.

Sa ponosom podsećamo da je najbolja autorska iložba za 2014. godinu bila takođe projekat Narodnog muzeja, Pit Mondrijan. Slučaj Kompozicije II, a nagrađane kustokinje Simona Ognjanović i Jelena Dergenc. Čestitajući koleginici Stanišić, iskazujemo dodatno zadovoljstvo što smo u ograničavajućim i teškim uslovima rada uspeli da ostvarimo vrunske rezulate.

O Tamara Stević

Proveri takođe

ANDRE RIEU RASPRODAO KONCERT U ŠTARK ARENI!

Andre Rieu vas poziva na veliki koncert u Areni!

Popularni André Rieu i Johann Strauss Orchestra nastupiće 22. maja 2019. u beogradskoj Štark areni …

Macin smehotres za Novosađane!

Macin smehotres za Novosađane!

Glumac i voditelj Dragan Marinković Maca izvešće predstavu “Sunce tuđeg neba”, u novosadskom STUDIU M …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.