Naslovna / Kultura / Koncerti i muzika / Premijera: „Godine” Blah Blah Band

Premijera: „Godine” Blah Blah Band

Predstavljamo Vam „Godine” – debi album Blah Blah Band-a objavljen ovog proleća u produkciji PGP-RTS.

Album „Godine” donosi 8 pesama koje bend stilski opisuje kao povratak ka bazičnoj formi beogradskog pop zvuka. Pri odabiru autora pesama, Blah Blah Bend se odlučio za trojcu poznatih i priznatih muzičara: gitaristu i producenta (a skora i pojačanje u bendu) – Gorana Kovačića koji kreatorski potpisuje čak četiri pesme na albumu (naslovnu numeru „Godine”, prvi zvanični objavljeni singl sa albuma – „Brineta”, kao i pesme „Noć” i „Fali mi sve”). Pored Kovačića, tu su i Bojan Vasić (uptempo hit singlovi „Maler” i „Kravata”), kao i Kristijan Kiki Rahimovski koji donosi dah zagrebačke muzičke pop škole kroz pesme „Lepo moje” i „Neosvojivi”. Kada je reč o procesu rada na debi albumu „Godine” za Blah Blah Band to je bilo – prelepo i neponovljivo iskustvo:

„Pomisao da smo posle 17 godina postojanja dočekali da snimimo svoj prvi album bila nam je motiv da damo sve od sebe i da zajedno sa odabranim kompozitorima damo i lični pečat pesmama na albumu. Iako su trojica kompozitora stilski jako različiti, mi smo se trudili da  njihove pesme svirački i pevački interpretiramo na najbolji mogući način. „Godine” su plod izuzetnog entuzijazma i naše neizmerne ljubavi i predanosti muzici. Rad u studijima u kojima smo snimali karakterisali su: stroga fokusiranost, visoki profesionalizam svih uključenih u proces, ali i neophodna dobra, vedra energija.  Iskreno smo uživali. Iako nam je ovo debi album, od srca se nadamo da će se ove istinske pop pesme dopasti velikom broju ljudi, da će uživati slušajući ih onoliko koliko smo mi dok smo ih stvarali.”

Blah Blah Bend su: Dušan Zrnić (vokal), Tijana Žeravčić (vokal), Miloš Marinović (vokal, klavijatura), Nebojša Radović (električna gitara), Goran Kovačić (akustična gitara), Radomir Nikolić (bas gitara), Ognjen Čuković (bubanj).

O Tamara Stević

Proveri takođe

Lonely Planet: Beograd nije poznat po svojoj lepoti, ali jeste po...

Lonely Planet: Beograd nije poznat po svojoj lepoti, ali jeste po…

Osiguravajuća kuća Alpha Travel sprovela je istraživanje o 60 destinacija širom Evrope koje je imalo …

OTVOREN 50. BEMUS Kenedi na poklon dobio dres Partizana

OTVOREN 50. BEMUS Kenedi na poklon dobio dres Partizana

Britanski virtuoz na violini, Najdžel Kenedi (61), otvorio je sa svojim kamernim ansamblom 50. BEMUS …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.