Naslovna / Grad / Beograd / Dan internacionalne kuhinje svečano otvorila ambasadorka NR Kine
Dan internacionalne kuhinje svečano otvorila ambasadorka NR Kine

Dan internacionalne kuhinje svečano otvorila ambasadorka NR Kine

Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero tradicionalno je obeležilo Dan internacionalne kuhinje, osmi po redu. 

Nakon okupljanja uz večeru u duhu italijanske, indonežanske, srpske, austrijske, ruske, australijske i kazahtanske kuhinje, ove godine, zemlja domaćin bila je Narodna Republika Kina, zemlja koja je predstavljena na najbolji mogući način – plesom, muzikom, izložbom i naravno tradicionalnim jelima.
NR Kina, kineska ambasadorka, Dan internacionalne kuhinje
Manifestaciju je ove godine podržala ambasada Narodne Republike Kine. Njena ekselencija, gospođa Chen, otvorila je manifestaciju obraćanjem prisutnim gostima i svečanim presecanjem vrpce. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici ambasade, kao i brojni učenici, roditelji i prijatelji Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero.
Dan internacionalne kuhinje svečano otvorila ambasadorka NR Kine
Domaćini manifestacije bii su učenici Kreativnog pera Monika i Filip Martać, u čije ime se prisutnima obratio gospodin Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva Republike Srbije i Narodne republike Kine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Dan internacionalne kuhinje svečano otvorila ambasadorka NR Kine
 
Veoma nam je drago što naš cilj – podrška multikulturalnosti, kosmopolitizmu i upoznavanje sa tradicijom i kulturom zemalja širom sveta, podržavaju brojni prijatelji škole – direktorka VOS Kreativno pero Gordana Kedžić. 
Nakon kulturno-umetničkog programa koji su za ovu priliku pripremili najmlađi – deca iz predškolske ustanove, kao i učenici/ce osnovne škole i gimnazije, usledila je degustacija hrane. Za specijalitete kineske kuhinje pobrinuli su se prijatelji Kreativnog pera, restoran Dva štapića, Ying Yue Emma, kao i specijalni gost, kuvar ambasade Narodne Republike Kine.
Foto: Promo
Izvor: PRessSerbia

 

O Marija Stevanovic

Proveri takođe

Junske televizijske poslastice po svačijem ukusu

Na temperaturi od 30 stepeni i vremenu koje obara, ne treba nam mnogo da bismo …

Radio Beograd 202 slavi rođendan besplatnim koncertom

Radio Beograd 202 slavi rođendan besplatnim koncertom

Radio Beograd 202 velikim besplatnim koncertom obeležiće svoj 50. rođendan! Ovaj radio, popularno nazvan “Dvestadvojka” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.