Naslovna / Grad / Beograd / DEKORACIJA DEČJIH SOBA – UMETNOST I LEPOTA U NEKOLIKO KVADRATA

DEKORACIJA DEČJIH SOBA – UMETNOST I LEPOTA U NEKOLIKO KVADRATA


Uređenje dečje sobe može da bude izuzetno zahtevan zadatak za svakog roditelja, ali dobre ideje i kreativnost su uvek dobrodošle, tako da uz savete, ovaj zadatak može lako da preraste u zabavan projekat koji možete započeti sa decom.
Kako bi roditeljima olakšala uređeje dečje sobe, Marina Arnaut Perić, diplomirani inženjer arhitekture i mama dvoje dece, održala u Roma Company „Dizajn studiju” zanimljivo predavanje na temu kako prostor namenjen najmlađima učiniti prijatnim za boravak, ali i prilagoditi ga uzrastu.
Govoreći o bojama i detaljima koji prostor za decu čine posebnim i prijatnim za učenje, igru i san, Arnaut Perić je objasnila da se jednostavnim rešenjima jedan isti prostor može kontinuirano menjati kako bi zadovoljio potrebe deteta od rođenja do kraja tinejdžerskog perioda.
Ako uzmemo u obzir to da su deca specifična mala bića, radoznala i emotivna, veoma se lako vezuju za osobe i predmete koji ih okružuju, veoma je važno obezbediti im prostor koji će osećati kao svoj, u kojem će se osećati sigurno i prijatno.
– Inspiracije za dekoraciju dečjih soba je pregršt, a rešenja i materijali u ponudi su danas jednostavni za upotrebu i “uradi sam” metod. Čak i male promene i osveženja, s vremena na vreme, mogu doneti posebnu radost i novu energiju kod deteta – kaže Marina.
Boje su važan psihološki faktor koji utiče za raspoloženje. Terapija bojom sjajan je način upoznavanja detetovog karaktera i stvaranje harmoničnog okruženja za celu porodicu.
– Svaka mala promena nosi neku novu energiju i radost. Divan kutak za najmilije u svakom trenutku se može osvežiti bojama i spejevima, tapetama i stikerima, veoma jednostavnim za upotreb – kažu u Roma Company-ju koji je posatao nezaobilazan je saveznik pri uređenju doma.
„Dizajn studio“ je mesto na kojem Roma Company nastoji da, potrošačima na jednom mestu, omogući da na profesionalan, kvalitetan i kreativan način reše sve svoje potrebe vezane za uređenje enterijera, ali i da ih upozna i edukuje o tehničkim karakteristikama, prednostima i načinima primene širokog asortimana boja, tapeta, dekoracija za sobe i ostalih proizvoda.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Koloseum turnir: najveće kik-boks takmičenje uživo iz Temišvara

Pravi praznik ljubitelja kik-boksa, odigraće se u petak od 19 časova u Temišvaru, a svi …

Film Kralj Petar Prvi za četiri dana pogledalo 50.000 ljudi

Film Kralj Petar Prvi za četiri dana pogledalo 50.000 ljudi

Istorijsku dramu “Kralj Petar Prvi” Petra Ristovskog za prva četiri dana prikazivanja u Beogradu, Novom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.