Naslovna / Kultura / Egzodus: “Bogovi i kraljevi” , kad sprski zet zaigra Mojsija!

Egzodus: “Bogovi i kraljevi” , kad sprski zet zaigra Mojsija!

Kristijan Bejl je 2000. godine postao srpski zet i Pravoslavac. U aktuelnom filmskom spektaklu Egzodus: “Bogovi i kraljevi” , Bejl igra ulogu Mojsija kojim je fasciniran i koga opisuje kao temperamentnog ratnika koji ne preza ni od čega da sprovede volju Božiju.

Christian Bale and wife Sibi Blazic arrive at the 17th annual Screen Actors Guild Awards in Los Angeles

Aktuelni filmski spektakl “Egzodus: Bogovi i kraljevi” potpisao je Ridli Skot (Gladijator, Blade Runner, Prometej) dok glavnu ulogu igra Kristijan Bejl. Bejl tumači lik Mojsija, koji je izveo Jevreje iz Egipta na slobodu u obećanu zemlju, nakon sukoba sa egipatskim faraonom Ramzesom II koga igra Džoel Edžerton. Priča filma zasnovana je na Biblijskoj knjizi Izlaska, koja je deo Starog zaveta. Egzodus je sniman u Pajnvud studiju, Londonu i na lokacijama u Almeriji, jugu Španije i Fuertventuri na Kanarskim ostrvima. Kristijan Bejl glumi Mojsija uz Džoela Edgertona kao Ramzesa, Džona Tortara kao Setija, Bena Kingslija kao Nuna i Erona Pola kao Džošuu. Bejl kaže da ima osećaj da je priča o Egzodusu jedna od najdubljih narativa u ljudskoj istoriji.

Egzodus-Bogovi-i-kraljevi- (3)

– Shvatio sam da je Mojsije kompleksna ličnost. Vera ga je pretvorila u borca za slobodu koji ne preza ni od čega kako bi sproveo Božiju volju. Ali, on je takođe i kontradiktoran lik: veran, ali i neodlučan. Samopouzdan je ratnik ali i oslobodilac, temperamentan i stamen. Mojsije je jedan od najfascinantnijih likova koje sam do sada proučavao – izjavio je Bejl koji je već 15 godina u braku sa Sandrom Blažić, nekadašnjom manekenkom srpskog porekla rođenom 1970. godine u Čikagu.
Njena porodica je krajem šezdesetih iz Jugoslavije emigrirala u Ameriku. Sandra je diplomirala menadžment na Univerzitetu Južna Kalifornija, a bavila se i manekenstvom. Priča o tome kako je upoznala Bejla liči na scenario klasične holivudske romantične komedije. Kristijanov mentor nakon dolaska u Holivud bila je Vinona Rajder koja mu je pomogla da dobije angažman u filmu „Little Women“ iz 1994. u kojem je igrala glavnu ulogu. Priča se da je Bejl na sve načine pokušavao da zavede Vinonu, ali bezuspešno. Nakon toga, na jednoj od Vinoninih zabava upoznao je njenu ličnu asistentkinju – Sandru Blažić.
Blažićeva i Bejl, koji je četiri godine mlađi od nje, imaju ćerku i sina. Venčali su se 2000. u Las Vegasu. Dve godine nakon svadbe živeli su u Edinburgu, a zatim su se preselili u Los Anđeles gde su kupili kuću u kojoj žive sa svoje dvoje dece i psima Modžom i Ramonom.
Sandrin otac Slobodan Blažić nedavno je novinarima rekao da je Kristijan, nasuprot imidžu koji ima izuzetno miran i staložen čovek, kao i da insistira na tome da njegova kćerka Emelin nauči i maternji srpski jezik. Blažić je dodao i da Bejl koji je Pravoslavne veroispovesti, svakog Vaskrsa sa porodicom ide u crkvu Svetog Ilije u Los Anđelesu, kao i da je fasciniran Pravoslavljem.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

PUN GAS OD OVOG UTORKA: NAJBOLJE DEVEDESETE NA SPLAVU FREESTYLER!

Jedina svetla tačka poslednje dekade prošlog veka je muzika, a samo najveće hitove koji su …

PLIVANJE TRI PUTA NEDELJNO SMANJUJE RIZIK OD BOLESTI

Zdravlje jeste najveće bogatstvo, ali u njega ne morate uložiti bogatstvo! Verovali ili ne, ne morate da kupujete čudotvorne preparate niti da se bavite skupim sportovima da biste bili zdravi i dugovečni. Za ostvarenje tog cilja dovoljno da se pravilno hranite i da redovno – plivate. Kad kažemo redovno, to znači tri puta nedeljno po pola sata do sat, što je nedvosmisleno pokazalo istraživanje univerziteta u Vankuveru.  Čak 5.500 ispitanika, koji su zbog životnog stila i lošeg imuniteta bili pod rizikom da obole od određenih bolesti, učestvovalo je u ovom do sada najsveobuhvatnijem ispitivanju učinka plivanja na organizam ali i na psihu. Rezultati su nadmašili očekivanja.   Naime, sistematski pregledi izvršeni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.