Naslovna / Grad / Gradska dešavanja / FEMI KUTI NA 26. BELEF-u!
FEMI KUTI NA 26. BELEF-u!

FEMI KUTI NA 26. BELEF-u!

U okviru 26. BELEF-a, jedna od najvećih svetskih zvezda afrobita  – Femi Kuti, u Beograd dolazi u pratnji svog velikog benda i plesača, koji, kako muzički kritičari širom sveta kažu, čine da sve izgleda kao 3 šou u jednom.


FEMI KUTI NA 26. BELEF-u!
Princ afrobita, jedan od pravih velikana afričke muzike, veliki borac za političku i socijalnu pravdu, dosledan naslednik svoga velikog oca Fele Kutija- sve ovo su reči kojima se najčešće opisuje lik i delo čuvenog nigerijskog muzičara Femija Kutija.
Femi je vlasnik mnogobrojnih hitova i albuma, četiri puta nominovan za nagradu Gremi, koji sa podjednakom strašću živi svoju muziku, ali i vodi borbu za ljudska prava i sve druge probleme afričkog kontinenta, zbog čega ga je Amnesti internešenal imenovao za svog „afričkog ambasadora“. Femi je dobio i nagradu Umetnik godine britanskog časopisa Songlines i bio je pozvan da se pridruži legendarnoj rok grupi Red hot chili peppers na njihovoj turneji po Evropi.
Femija muzika je raznovrsna. Njegove ploče pričaju priču, a on je u svom muzičkom stvaralaštvu uvek nastojao i uspevao da prevaziđe granice žanra.
Njegov studijski album iz 2008. godine Day By Day (Iz dana u dan) pobrao je nepodeljene pozitivne kritike i važi za njegov najuspešniji album.
Snimajući album Afrika za Afriku 2011, Femi je osetio da mu je potrebno da se vrati korenima, u Decca studio u Lagosu, gde je uradio svoje prve snimke sa svojim ocem i svoj solo album, Šoki Šoki.
Decca studio, koji će ubrzo postati Afrodisia Records, bio je sedamdesetih godina eksperimentalna osnova za većinu afro remek dela tog vremena, uključujući i Felina I Femijeva dela. 
„Mislim da su danas ljudi, svuda u svetu, u takvom beznađu da je muzika jedini način da nađu snagu da idu dalje i prevazilaze prepreke.” Femi Kuti
Koncert će se održati u bašti SKC-a u sredu 12. jula sa početkom od 21.00h
Poziv Femi Kutija za koncert u okviru 26.BELEF-a:

Femi Kuti poziva na koncert u Beogradu!

U okviru 26. BELEF-a, jedna od najvećih svetskih zvezda afrobita – Femi Kuti nastupiće u Beogradu u sredu, 12. jula ( 21.00 h) u Bašti SKC

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Uz pesmu "A sad adio" otišao je poslednji voz za Bar!

Uz pesmu “A sad adio” otišao je poslednji voz za Bar!

Glavna železnička stanica Beograd je izgrađena između 1882. i 1885. po planovima arhitekte Dragutina Milutinovića …

Roisin Murphy prvi put na Belgrade Beer Festu 

Roisin Murphy prvi put na Belgrade Beer Festu 

Belgrade Beer Fest sa ponosom najavljuje koncert britanske elektro-pop zvezde Roisin Murphy. Art-pop kraljica, kako …

Leave a Reply

Your email address will not be published.