Friday , November 24 2017
Naslovna / Kultura / Ples i Igra / IGRE BEZ GRANICA DELIBLATSKE PEŠČARE 2017.
“IGRE BEZ GRANICA DELIBLATSKE PEŠČARE 2017.”

IGRE BEZ GRANICA DELIBLATSKE PEŠČARE 2017.

U okviru atraktivnog izletišta „Devojački bunar“ na bazenu sa tremalnom vodom, u organizaciji Turističke organizacije opštine Alibunar održane su pete po redu „Igre bez granica Deliblatske peščare 2017.“.


“IGRE BEZ GRANICA DELIBLATSKE PEŠČARE 2017.”

Deset najboljih timova sastavljenih od mladih ljudi su i ovog leta imali priliku da odmere svoje snage i pokažu sposobnosti u okviru takmičenja, kroz zanimljive i zabavne igre u vodi koje je osmislio stručni tim sportista.

“IGRE BEZ GRANICA DELIBLATSKE PEŠČARE 2017.”

Na bazenu okruženom borovom šumom, u prelepom prirodnom ambijentu, gde ni temperatura od preko 40C nije mogla da pokvari zabavu, takmičilo se 10 najbolje rangiranih timova. Ekipe koje su brojale 5 članova (2 devojke i 3 muškarca), a svoje umeće i veštinu u vodi su pokazali u igrama poput “štafete sa loptom”, “košarci u vodi”, “slepo plivanje”, “splavaranje na dušeku”…

“IGRE BEZ GRANICA DELIBLATSKE PEŠČARE 2017.”

O TERMALNIM VODAMA U DELIBLATSKOJ PEŠČARI  – Deliblatska peščara je bogata podzemnim termalnim vodama koje su u izletištu Devojački bunar pronađene na dubini od 600m. U mlazu od 10 litara u sekundi, voda bogata mineralnim supstancama, na površinu izbija pod temperaturom od 25 stepeni Celzijusa. Dominantan je jod u njenom sastavu, a prema mišljenju medicinskih stručnjaka termalna voda u Deliblatskoj peščari idealna je po svom sastavu za primenu u balneoterapiji.

Deliblatska peščara ili Banatski pesak jedinstvena je peščara u Evropi, a nalazi se u jugoistočnom delu Vojvodine, u južnom Banatu, a na samo 45km od Beograda i 20km od Novog Sada. Ova prostrana oblast površine od oko 300km², proteže se između Dunava i jugozapadnih padina Karpata. Ovaj spomenik istorije prirode Panonske nizije jedno je od malobrojnih pribežišta za mnoge retke i specifične vrste flore i faune, koje u evropskim i svetskim razmerama predstavljaju prave prirodne dragocenosti. Peščara predstavlja geomorfološki i ekološko-biogeografski fenomen ne samo Panonske nizije, već i čitave Evrope.

“IGRE BEZ GRANICA DELIBLATSKE PEŠČARE 2017.”

Žiri sastavljen od sportskih sudija pratio je i ocenjivao tok takmičenja, a kao najbolji su se pokazali „SOKOLOVI“ iz Banatskog Karlovca. Drugo mesto je osvojio tim „BELI BAGER“, a treće dosdašnji, višestruki pobednici Igara, „KUNG FU PANDA“, svi iz Banatskog Karlovca. Najbolji takmičari su nagrađeni vrednosnim vaučerima i poklonima sponzora. Nagrade su im je uručio Predrag Belić, predsednik opštine Alibunar. Prva tri tima nagrađena su novčanim i robnim nagradama sponzora jubilarne manifestacije.

“IGRE BEZ GRANICA DELIBLATSKE PEŠČARE 2017.”

izvor: PRessSerbia

O Gradski Magazin

Proveri takođe

DOBRODOŠLI U EUCERIN® KLUB LOJALNOSTI!

DOBRODOŠLI U EUCERIN® KLUB LOJALNOSTI!

Uz  Eucerin® karticu lojalnosti očekuje vas zadovoljstvo kupovine Eucerin® preparata uz atraktivne poklone za vas …

nilos radicevic uziva

Miloš uživa u luksuznom rizortu!

Model Miloš Radičević uživa u luksuznom rizortu, daleko od očiju javnosti!  Miloš Radičević koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *