Naslovna / Kultura / Izašao dugo očekivani trejler za novi film Star Wars-The Force Awakens!
star wars

Izašao dugo očekivani trejler za novi film Star Wars-The Force Awakens!

U petak je izašao dugo očekivani trejler za novi film u sagi zvezdanih ratova. S obzirom da je bio samo tizer, očekivano nismo puno toga saznali. Radnja nam ni na koji način nije otkrivena, umesto toga dobili smo naraciju glasa koji govori o tome kako se „sila“ budi, nekolicinu spektakularnih kadrova, modifikovani „lightsaber“ (koji se meni lično jako svideo) i želju za još, što je i priroda tizer trejlera.

Star Wars: The Force Awakens izasao prvi tizerOno što do sada znamo je da se radnja odvija trideset godina nakon kraja filma „Povratak Džedaja“ i da će se većina glavnih likova iz prva tri originalna dela vratiti, ovog puta ne u glavnim, već u sporednim ulogama filma. Umesto toga glavni junaci nove trilogije će biti potpuno novi likovi. Veliko ohrabrenje za novu trilogiju je činjenica da film režira Džej Džej Abrams, kreator koji je uspešno obnovio drugu veliku svemirsku sagu „Zvezdane Staze“ (Star Treck) i koji je sa trećim i četvrtim delom Nemoguće Misije uspeo da oživi ovaj filmski serijal (prva dva dela su najblaže rečeno bila oskudna).

Džej Džej Abrams je u filmskom smislu naslednik Stivena Spilberga, na kraju krajeva Abrams i ne krije uticaj koji je na njega ostavio jedan od najvećih filmotvoraca. Njegovi filmovi su uglavnom okrenuti ka naučnoj fantastici, pored obnavljanja Zvezdanih Staza sa velikim uspehom je napravio i filmove kao što su „Super 8“ i „Cloverfield“, a velike zasluge mu pripadaju i za popularnu seriju „Izgubljeni“ (The Lost).

Velike uspehe koje ovaj kreator stvara u domenu filma proističu iz njegove mogućnosti da od raznih uticaja koje je stekao od svojih filmskih heroja stvori originalno delo. Abrams se ne plaši ni da proba da razradi nešto novo na osnovu već uspostavljenih dela, što je i glavni razlog zbog čega je i dobio rediteljsko mesto Zvezdanih Ratova. Već u trejleru možemo naslutiti njegovu želju da ostavi pečat na ovaj film, da ovo ne bude samo još jedan nastavak koji će zaraditi brdo novca i za koji će fanovi želeti da nikada nije bio stvoren, kao što je uglavnom bio utisak za „prequel“ filmove (sa izuzetkom trećeg dela).

S obzirom da je premijera filma zakazana za decembar sledeće godine možemo samo spekulisati kakav će film biti, hvaliti i osporavati sve novine u narednim promotivnim materijalima i nadati se da ćemo gledati nešto novo i originalno. Do tada jedno je sigurno, ova franšiza je u veoma sposobnim rukama, pitanje je samo da li će taj potencijal uspeti da se prenese na veliki ekran.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

PLIVANJE TRI PUTA NEDELJNO SMANJUJE RIZIK OD BOLESTI

Zdravlje jeste najveće bogatstvo, ali u njega ne morate uložiti bogatstvo! Verovali ili ne, ne morate da kupujete čudotvorne preparate niti da se bavite skupim sportovima da biste bili zdravi i dugovečni. Za ostvarenje tog cilja dovoljno da se pravilno hranite i da redovno – plivate. Kad kažemo redovno, to znači tri puta nedeljno po pola sata do sat, što je nedvosmisleno pokazalo istraživanje univerziteta u Vankuveru.  Čak 5.500 ispitanika, koji su zbog životnog stila i lošeg imuniteta bili pod rizikom da obole od određenih bolesti, učestvovalo je u ovom do sada najsveobuhvatnijem ispitivanju učinka plivanja na organizam ali i na psihu. Rezultati su nadmašili očekivanja.   Naime, sistematski pregledi izvršeni …

DIVA EUROVISION TEL AVIV 2019 LIVE BLOG

Dobrodošli u DIVA EUROVISION TEL AVIV 2019 LIVE BLOG! Večeras će vas, kroz drugo polufinalno …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.