Naslovna / Grad / JOHNNY RANKOVIĆ Promocija albuma “Teram po svom”
JOHNNY RANKOVIĆ Promocija albuma "Teram po svom"

JOHNNY RANKOVIĆ Promocija albuma “Teram po svom”

Pozivamo Vas na PROMOCIJU rokenrol albuma JOHNNY RANKOVIĆ | “Teram po svom”

U Četvrtak 19. maj 2016. u 18 h Wurst Platz Bar – Makedonska 4 /2 Beograd

Prvi r’n’roll album u svetu – kompletno i ozbiljno autorsko delo (muzika, tekstovi, aranžman, vokal i sve električne gitare), iz glave i hrabrog srca 12-godišnjaka Johhny-a. Produkcija i miks:  Vojislav Aralica Johnny deli sa nama važne poruke kroz stihove, a beskompromisan stav kroz čvrste rifove i autentična sola. Neobično, posebno i snažno! Album nas poziva da prihvatimo izazov stalne borbe, da teramo po svom i poručuje: “Pokreni se, život je samo jedan neću da živim u zemlji bez rokenrola, ne lomi me strah…

Nikola Ranković gitaru svira od svoje šeste godine, i jedinstvena je pojava na muzičkom nebu

YU Grupa, promocija albuma, Žika Jelić, Nikola Ranković Džoni
Foto: Milena Đorđević
Mladi srpski roker Nikola Ranković Džoni (12) promovisaće u  beogradskom “Wurst Platz baru” svoj prvi album “Teram po svom”, koji će se naći u prodaji od 20. maja.  Džoni je potpuno autentična i jedinstvena pojava na svetskom rokenrol nebu, a Telegraf je o njemu već pisao u više navrata. Niko pre Džonija u svetskoj rok istoriji nije objavio album sa 12 godina, i pritom bio kompletan autor, gitarista i pevač.

Dvanaestogodišnjak koji gitaru svira od svoje šeste godine, svoj život je posvetio rok muzici u svakom smislu. Na “UK Songwrtiting Contest” takmičenju, između 70.000 pesama, kao kompozitor i tekstopisac pesme “Hot or cold” plasirao se u polufinale.  Frontmen je najmlađeg autorskog benda u Srbiji “The Churlians”.

Foto: Promo

Foto: Promo

Kruna njegove posebnosti, talenta i posvećenosti rokenrolu svakako je album koji su svim srcem podržala aktivna rokenrol imena naše scene: “YU grupa”, “Riblja čorba”, “Van Gogh”, “Neverne bebe”, kao i muzička javnost, SOKOJ čiji je najmlađi autor, kritika… Promocija albuma će, uz prisustvo velikog broja muzičara, osoba sa javne scene, donatora, ljubitelja rokenrola i novinara, biti održana u četvrtak u Beogradu.

Foto: Promo

Foto: Promo

Džoni je kompletan autor muzike i tekstova, odsvirao je sve gitare na albumu. Društvo u projektu prave mu Srboljub Radivojević na bubnjevima, Nikola Usanović i Vojislav Aralica na basu, a Aralica je i potpisao produkciju i svirao klavijature. Na promociji će biti premijerno prikazan prvi spot “Pokreni se”.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Legendarni Žika Jelić, novinar Petar Janjatović, kao i Voja Aralica biranim rečima su govorili o Džoniju.

ŽIKA JELIĆ:

– Džoni je sigurno najmlađi i najhrabriji među nama, koji je za prezentaciju svog talenta i ljubavi prema muzici odabrao rokenrol. Kao mlad
čovek, a uz to i kompletan autor svojih kompozicija, vođa benda koji vredno uči kako u školi, tako i sve ostalo vezano za gitaru, pevanje, pisanje tekstova, od mene zaslužuje i ima ogromno divljenje i podršku.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

VOJISLAV ARALICA:

– Kada sam počinjao rad sa Džonijem, nisam ni slutio kuda bi to moglo da nas odvede. Učeći ga i radeći sa njim, shvatio sam na kraju koliko sam, zapravo, ja naučio od njega – pre svega o predanosti, hrabrosti, talentu i ljubavi, koja je svakog momenta bila pokretač svega. Hvala ti i uvek “Johnny be good”.

Foto: Promo

Foto: Promo

PETAR JANJATOVIĆ:

– Stara je mudrost da na mladima svet ostaje, i to mi vremešni sve češće izgovaramo.  Disk “Teram po svom” je još jedan u nizu koji tu izreku potvrđuje. Posle preslušavanja je jasno da je Džoni polozio malu rok maturu. Svira zrelo, kompaktno i tek se kroz  pevanje otkriva da iza ovog diska stoji dete, ali stoji čvrsto i sigurno.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Disk, na kom je devet pesama, biće moguće nabaviti u digitalnom obliku preko distributera “Phonofile Balkan” (predstavnici norveške kompanije “Phonofile), kao i na Amazonu, iTunesu, Deezeru, Spotify, Google Play i Klickklack Music Store.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

U fizičkom obliku, prodajna mesta će, u početnom periodu, biti: Vulkan, Metropolis, 22 prodavnice Gigatrona, “Comtrade Shop” u Ušću, Leila Records And Books, Maric Music, Lyra (muzička radnja u “Merkuru”), Music Trade Novi Sad, kao i kod izdavača Pentatonik.

Više o Džoniju možete saznati na njegovom zvaničnom sajtu.

 

O Tamara Stević

Proveri takođe

Radio Beograd 202 slavi rođendan besplatnim koncertom

Radio Beograd 202 slavi rođendan besplatnim koncertom

Radio Beograd 202 velikim besplatnim koncertom obeležiće svoj 50. rođendan! Ovaj radio, popularno nazvan “Dvestadvojka” …

Učesnice "Lisca Proud To Be Me" događaja prošetale Beogradom u kupaćim kostimima!

Učesnice “Lisca Proud To Be Me” događaja prošetale Beogradom u kupaćim kostimima!

Posle Milana i Ljubljane, gradova u kojima je prošle godine započela “Body Positive” inicijativa, i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.