Naslovna / Grad / “KOLO” NA MIKSER FESTIVALA

“KOLO” NA MIKSER FESTIVALA

SPOJ URBANE KULTURE I TRADICIJE: ANSAMBL “KOLO” NA SVEČANOM OTVARANJU MIKSER FESTIVALA 2015

Sedmi Mikser festival, najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija održava se od 3. do 7. juna u beogradskoj četvrti Savamala, a zvanično otvaranje Mikser Festivala biće održano u sredu, 3. juna, u Mikser House-u u 20 časova. 

Svečano otvaranje upotpuniće atraktivni nastup ansambla “Kolo” i to na ulicama Savamale, ispred Mikser House-a, čime će Mikser staviti akcenat i na važnost očuvanja tradicionalne kulture i umetnosti i afirmisanje mladih umetnika i izvođača koji već godinama postavljaju visoke izvođačke kriterijume svojim talentom.

Na svečanom otvaranju Mikser Festivala 2015 više od 60 umetnuika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i 15 muzičara, prezentovaće raznovrsnu i bogatu tradicionalnu umetnost.

 

KOLO - FOTO Jelena Jankovic (1)Ansambl “Kolo” osnovala je vlada NR Srbije pre 67 godina, od kada Kolo na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu i muziku. U stvaranju umetničkog repertoara, učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici –  etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici, koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Ansambl je jedinstven ambasador kulture naše zemlje, koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu i mnoge druge.

KOLO - FOTO Jelena Jankovic (3)

Ansambl je stekao izvanrednu reputaciju u zemlji i inostranstvu i nosilac je prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za visoki doprinos u kulturi.

Nastup ansambla “Kolo” zakazan je za 3. jun u 20 časova, ispred Mikser House-a, dok će sat vremena kasnije na bini MH započeti nastupi sastava Hashima i Naked, čime će zvanično biti otvoren i muzički program festivala u Mikser House-u, koji je besplatan za sve posetioce

KOLO - FOTO Jelena Jankovic (4)

O Gradski Magazin

Proveri takođe

PUN GAS OD OVOG UTORKA: NAJBOLJE DEVEDESETE NA SPLAVU FREESTYLER!

Jedina svetla tačka poslednje dekade prošlog veka je muzika, a samo najveće hitove koji su …

PLIVANJE TRI PUTA NEDELJNO SMANJUJE RIZIK OD BOLESTI

Zdravlje jeste najveće bogatstvo, ali u njega ne morate uložiti bogatstvo! Verovali ili ne, ne morate da kupujete čudotvorne preparate niti da se bavite skupim sportovima da biste bili zdravi i dugovečni. Za ostvarenje tog cilja dovoljno da se pravilno hranite i da redovno – plivate. Kad kažemo redovno, to znači tri puta nedeljno po pola sata do sat, što je nedvosmisleno pokazalo istraživanje univerziteta u Vankuveru.  Čak 5.500 ispitanika, koji su zbog životnog stila i lošeg imuniteta bili pod rizikom da obole od određenih bolesti, učestvovalo je u ovom do sada najsveobuhvatnijem ispitivanju učinka plivanja na organizam ali i na psihu. Rezultati su nadmašili očekivanja.   Naime, sistematski pregledi izvršeni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.