Naslovna / Grad / “KOLO” NA MIKSER FESTIVALA

“KOLO” NA MIKSER FESTIVALA

SPOJ URBANE KULTURE I TRADICIJE: ANSAMBL “KOLO” NA SVEČANOM OTVARANJU MIKSER FESTIVALA 2015

Sedmi Mikser festival, najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija održava se od 3. do 7. juna u beogradskoj četvrti Savamala, a zvanično otvaranje Mikser Festivala biće održano u sredu, 3. juna, u Mikser House-u u 20 časova. 

Svečano otvaranje upotpuniće atraktivni nastup ansambla “Kolo” i to na ulicama Savamale, ispred Mikser House-a, čime će Mikser staviti akcenat i na važnost očuvanja tradicionalne kulture i umetnosti i afirmisanje mladih umetnika i izvođača koji već godinama postavljaju visoke izvođačke kriterijume svojim talentom.

Na svečanom otvaranju Mikser Festivala 2015 više od 60 umetnuika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i 15 muzičara, prezentovaće raznovrsnu i bogatu tradicionalnu umetnost.

 

KOLO - FOTO Jelena Jankovic (1)Ansambl “Kolo” osnovala je vlada NR Srbije pre 67 godina, od kada Kolo na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu i muziku. U stvaranju umetničkog repertoara, učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici –  etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici, koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Ansambl je jedinstven ambasador kulture naše zemlje, koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu i mnoge druge.

KOLO - FOTO Jelena Jankovic (3)

Ansambl je stekao izvanrednu reputaciju u zemlji i inostranstvu i nosilac je prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za visoki doprinos u kulturi.

Nastup ansambla “Kolo” zakazan je za 3. jun u 20 časova, ispred Mikser House-a, dok će sat vremena kasnije na bini MH započeti nastupi sastava Hashima i Naked, čime će zvanično biti otvoren i muzički program festivala u Mikser House-u, koji je besplatan za sve posetioce

KOLO - FOTO Jelena Jankovic (4)

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Film Kralj Petar Prvi za četiri dana pogledalo 50.000 ljudi

Film Kralj Petar Prvi za četiri dana pogledalo 50.000 ljudi

Istorijsku dramu “Kralj Petar Prvi” Petra Ristovskog za prva četiri dana prikazivanja u Beogradu, Novom …

STIGAO JE NOVI TREJLER "AVENGERSA"! Ko je preživeo!? (VIDEO)

STIGAO JE NOVI TREJLER “AVENGERSA”! Ko je preživeo!? (VIDEO)

Disney i Marvel su objavili prvi tizer za film Avengers: Endgame, pa nam je sad čekanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.