Naslovna / Grad / Koncert grupe Lola Marsh u sredu na Miksalištu

Koncert grupe Lola Marsh u sredu na Miksalištu

Izrael, Austrija i Brazil u Beogradu: Koncert grupe Lola Marsh u sredu na Miksalištu.

Ambasada Izraela u Srbiji, Mikser House i Miksalište sa ponosom predstavljaju veliki beogradski koncert grupe Lola Marsh! Uz trenutno najpopularniji izraelski bend, 8. jula u 20 časova će nastupiti i austrijski orguljaš Raphael Wresnig, kao i najpoznatiji brazilski bluz gitarista Igor Prado.

Tople melodije harmoničnog izraelskog sastava, LOLA MARSH, praćene nostalgičnim ženskim vokalom, u rekordnom roku su osvojile svet. Ocenjeni su kao “najbolji srednjeistočni alt-folk bend”, nakon što je ovaj neodoljivi prvobitno indi duo, plasirao demo singl snimljen – u kućnim uslovima.

Gil Landau and Yael Shoshana Cohen, osnivači Lole Marsh, danas nastupaju u pratnji Mati Gilad (bas gitara), Rami Osservaser (gitara, klavir), Dekel Dvir (bubnjevi) i na samo njima svojstven način, poletno i originalno, prezentuju izraelsku kulturu.

Očaravajućim debi singlom “Sirens”, koji je za kratko vreme strimovan čak pola miliona puta, Lola Marsh je na čuvenom digitalnom servisu Spotify dospela na zavidno 5. mesto najslušanijih singlova u Americi! Drugim singlom, “You’re Mine” opravdali su stečenu populatnost i ušli su u top 10 najslišanijih singlova u 15 zemalja.

Sastav Lola Marsh je trenutno na evropskoj turneji – pohode najveće muzičke festivale među kojima je i Exit Festival, na kojem će Lola Marsh nastupiti dan nakon velikog solističkog koncerta koji će održati 8. jula, na Miksalištu, a u okviru Savamalskog kulturnog leta.

Uz sastav Lola Marsh na Savamalskom kulturnom letu 8. jula nastupiće i RAPHAEL WRESSNIG & IGOR PRADO BAND!

Raphael Wressnig, austrijski orguljaš mlađe generacije, izgradio je svoju muzičku ličnost pod snažnim uticajima velikana Hammond B3 orgulja (Jimmy Smith, Shirley Scott, Booker T. Jones, Joe Zawinul). Tokom svoje bogate karijere, objavio je 16 albuma i gostovao na još 30! U 2013. je bio nominovan za orguljaša godine od strane cenjenog jazz magazina Downbeat. Prošle godine je u New Orleansu snimio album „Soul Gumbo“ koji je sa oduševljenjem prihvaćen i od kritike i od publike.

Raphael Wressnig
Igor Prado, najpoznatiji brazilski blues gitarista, započeo je karijeru u rodnom Sao Paolu. Sa bratom Jurijem, bubnjarem, vodi Prado Blues Band već više od jedne decenije. Sa Raphaelom u poslednjih nekoliko godina sarađuje veoma često, a koncert u Beogradu, na Savamalskom kulturnom letu, održaće u okviru prve zajedničke evropske turneje!

Igor PRado

Ulaznice za koncert Lole Marsh i Raphael Wressnig & Igor Prado Band-a dostupne su po ceni od 350 dinara na svim GIGS TIX prodajnim mestima, kao i u Mikser House-u. Na veče koncerta, na ulazu u Miksalište, cena ulaznice iznosiće 500 dinara.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Ubrzo će biti poznat dobitnik NIN-ove nagrade: Šest romana u najužem izboru

Ubrzo će biti poznat dobitnik NIN-ove nagrade: Šest romana u najužem izboru

Poznato je kojih šest romana su u najužem izboru za NIN-ovu nagradu. Romani “Prekasno” Branke …

Novogodišnji operski gala koncert 13. januara u Narodnom pozorištu

Novogodišnji operski gala koncert 13. januara u Narodnom pozorištu

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta 13. januara biće održan tradicionalni Novogodišnji operski gala koncert. Orkestrom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.