Naslovna / Moda / Dizajn / Lenovo menja svet
Lenovo AirClass

Lenovo menja svet

Lenovo menja svet virtuelnog učenja sa svojom AirClass platformom

  • Interaktivna virtuelna učionica sa inteligentnim opcijama za onlajn edukaciju i korporativne treninge
  • Jedini softver koji ima mogućnost analiziranja emocija kako bi instruktori mogli da adaptiraju svoj način prezentovanja, kao i sam sadržaj
  • Ponovno gledanje treninga omogućuje bogato i intenzivno iskustvo koje može biti unapređeno

Kompanija Lenovo je na CES sajmu najavila svoj AirClass sistem – rešenje za bolje iskustvo virtuelnih učionica i korporativnih treninga za učenje na daljinu. Virtuelno učenje nastavlja da se razvija velikom brzinom: Broj korisnika koji su učestvovali u nekoj vrsti onlajn učionica ili treninga u prethodnih pet godina porastao je za 80 odsto[i], dok je u tom periodu čak 74 odsto kompanija koristilo virtuelne učionice za treninge zaposlenih.

AirClass sistem kompanije Lenovo ima jednostavnu kontolnu tablu koju mogu na jednostavan način da koriste učenici i instruktori, pri čemu preko nje mogu deliti fotografije i video snimke, ali i međusobno razgovarati. Za razliku od ostalih rešenja za virtuelne sastanke, AirClass sistem omogućuje korisnicima da ponovo ogledaju kompletan čas ili trening, dok softver za analizu emocija prati reakcije studenata tako što analizira video zapis sa njihovih veb kamera.

Lenovo AirClass_2

Analitičari predviđaju da će tržište softvera za analizu emocija dostići čak 10 milijardi američkih dolara u narednih pet godina,[iii] a AirClass sistem je jedan od prvih softvera koji omogućuje ovu opciju u procesu virtuelnog učenja. Softver funkcioniše na sledeći način: studenti mogu da dozvole kameri na svom laptopu da beleži njihove reakcije tokom treninga, i u kombinaciji sa video sadržajem koji softver prikupi od drugih studenata biva dobijen izveštaj o rekacijama studenata tokom prezentacije. AirClass sistem instruktorima pruža uvid u ovu analizu u okviru opcije AirClass Replay. Na osnovu toga, instruktor se može opredeliti za određene izmene u načinu prezentovanja ili sadržaju, ako smatra da će to doneti napredak na narednim časovima.

„Tokom analiziranja studenata u virtuelnim okruženjima, došli smo do zaključka da oni zapravo žele da imaju komunikaciju sa instruktorima i drugim studentima na način koji je sličan učenju u realnom životu“, izjavio je Džordž He (George He), viši potpredsednik jedinice za eko-sisteme i cloud usluge u kompaniji Lenovo. „AirClass, kao deo softverskih rešenja kompanije Lenovo, kreira poboljšano i intenzivno iskustvo pomoću analize emocija”.

Napravite dobre „selfije“ i grupne fotografije sa novim Lenovo VIBE S1 Lite telefonom

Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) predstavila je novi Lenovo VIBE S1 telefon na CES sajmu, i pokazala da je moguće napraviti kvalitetan pametni telefon koji može služiti i za zabavu, a čija cena je pristupačna.

Budući da korisnici mobilnih telefona ne mogu uvek imate savršeno osvetljenje za pravljenje fotografije, „selfi“ fotografije često imaju slabiji kvalitet kada su napravljene pod prigušenim svetlom. Zbog toga je kompanija Lenovo opremila svoj Lenovo VIBE S1 Lite sa prednjom kamerom od 8 MP i sočivom od 5 delova koje nije podložno distorciji slike, Sony senzorom, kao i ugrađenim blicom koji daje dodatno osvetljenje „selfi“ fotografijama. Ako želite da napravite grupnu fotografiju, panorama selfie opcija omogućuje vam da uhvatite širi kadar, a prisutan je i softver za finu obradu fotografija kako bi svi „učesnici“ mogli da dele fotografije na društvene mreže. Međutim, akcenat nije samo na „selfijima“. Telefon poseduje i zadnju PDAF kameru od 13 MP sa blicom, i na taj način omogućuje kreiranje kristalno čistih fotografija čak i u uslovima sa manje osvetljenja.

VIBE S1 Lite

Kreiran za sve tipove multimedijalnog iskustva, Lenovo VIBE S1 opremljen je Full HD ekranom od 5 inča, kao i baterijom kapaciteta 2700mAh koja korisnicima omogućuje da reprodukuju muziku, filmove ili video klipove bez rizika da će se baterija istrošiti. Telefon je kreiran tako da može da izdrži istovremeno pokretanje različitih aplikacija, što korisnici i očekuju od ovog uređaja, zahvaljujući octa-core 64-bit MTK 6753 procesoru sa snagom od 1,3 GHz i LTE povezanošću. Pored toga, 16GB sistemske memorije, kao i mogućnost proširenja za dodatnih 32 GB preko microSD kartice, podrazumeva da će korisnici imati dovoljno mesta za skladištenje muzike, filmova, video-igrica i fotografija.

Lenovo VIBE S1 Lite ima lep dizajn koji mu daju metalni ram i ergonomski zakrivljen zadnji deo i biće dostupni u mat beloj i mat plavoj boji.

VIBE S1 Lite_2

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) jeste kompanija vredna 46 milijardi dolara i lider je u pružanju inovativne potrošačke, komercijalne i preduzetničke tehnologije. Naš portfolio kvalitetnih, sigurnih proizvoda i usluga obuhvata računare (uključujući legendarne Think i multimode YOGA brendove), radne stanice, servere, skladišne sisteme, pametne televizore i liniju mobilnih proizvoda kao što su pametni telefoni (uključujući i Motorola brend), tablet uređaji i aplikacije. Pridružite nam se na LinkedIn-u, pratite nas na Facebook-u ili Twitter-u (@Lenovo) ili posetite www.lenovo.com.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST je NAJBOLJI izbor za doček 2019.

Još uvek niste odlučili gde ćete za Novu? Naše zvezde imaju idealnu preporuku – Aquaworld …

Od sutra počinje ski sezona na Kopaoniku

Od sutra počinje ski sezona na Kopaoniku

Ski centar Kopaonik od sutra, 4. decembra, počinje sa radom. Prvi dan ski sezone biće …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.