Naslovna / Grad / Beograd / Melanija Pavlović – Lider građevinske industrije
Melanija Pavlović lider građevinske industrije je član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera, član Društva arhitekata Beograda, Inženjerske komore Srbije, Udruženja E-Razvoj i Rotary kluba Zemun.

Melanija Pavlović – Lider građevinske industrije

Melanija Pavlović lider građevinske industrije je član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera, član Društva arhitekata Beograda, Inženjerske komore Srbije, Udruženja E-Razvoj i Rotary kluba Zemun.

Od 2015. godine je na čelu austrijske kompanije Baumit Serbia na funkciji Generalnog direktora.

Završila je Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Master in Business Administration Cardiff Metropoliten univerziteta.

Piše za stručne časopise i ima veliki broj objavljenih tekstova na temu građevinskih materijala i sistemskih rešenja za građevinarstvo.

Prošlogodišnji je dobitnik značajnog priznanja “Najžena XXI veka” u kategoriji „Savremeni građevinski materijali“.

G-đa Pavlović je jedina žena u Srbiji koja predvodi kompaniju i fabriku za proizvodnju cementnih materijala za završne radove u građevinskoj industiji: fasada, maltera, hidroizolacija, lepkova za keramiku i epoksi podova.

Grupa Schmid Industrie je u 2016. godini ostvarila prodaju od 1,4 mlrd EUR, posluje u 22 zemlje sa preko 90 podružnica.

Grupa u svom sastavu ima proizvodnju termoizolacionih EPS i XPS ploča, fasadnih sistema, građevinske hemije. U sastavu Grupe su Baumit podružnice, Wopfinger Baustoffindustrie, Austrotherm, Murexin, Lorencic Wolf Plastics i dr.

„Baumit“ je broj 1 brend u Austriji i Nemačkoj i deo strateškog plana je pozicioniranje među pet najuspešnijih proizvođača u Srbiji u svom segmentu.

U Srbiji „Baumit“ posluje od 2002. Godine. Početkom 2006. „Baumit“ započinje proizvodnju u svojoj fabrici u Aranđelovcu.

22 avgusta ove godine završena je integracija kompanije Baumit Serbia u „Schmid Industrie Holding“ Grupu.

To će za Baumit značiti rast i investicije

Generalna direktorka kompanije Baumit Serbia Melanija Pavlović ističe značaj ove integracije: Ovaj postupak pokazuje koliko su strani investitori zainteresovani za ulaganje u tržište Srbije i regiona. Austrija važi za jednog od najvećih stranih investitora dugi niz godina, a to potvrđuju izuzetni bilateralni odnosi ministra inostranih poslova Sebastijana Kurza i našeg Predsednika Nj.E. Aleksandra Vucica. Austrijanci prepoznaju strateški položaj Srbije i Beograda za svoje poslovanje i mogućnost širenja plasmana robe na tržišta regiona.

U planu su velike investicije u fabriku u Aranđelovcu, samim tim i rast i dalje širenje na lokalna i regionalna tržišta.

Uzimajući u obzir činjenicu da se na čelu kompanije nalazi obrazovana i energiča dama, sigurni smo da pred kompanijom Baumit Serbia predstoji efikasan rad i uspešno tržišno pozicioniranje u Srbiji i regionu. Za našu zemlju to znači povećavanje zaposlenosti i izvoza što predstavlja osnovu za privredni rast i ekonomski i socijalni razvoj.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Prenos borbe kraljeva, uživo iz Londona

Za sve ljubitelje dobre borbe, spremna je prava poslastica – meč bardova kik boksa “King …

Veče prijatelja Fondacije Humanist

Veče prijatelja Fondacije Humanist

Fondacija „Humanist“ organizovala je  prvo  „Veče prijatelja“, u sredu, 27. juna, u „ XL“ baru  …

Leave a Reply

Your email address will not be published.