Naslovna / Grad / Beograd / Muzika iz „Diznijevih“ filmova i koncerti za praznike u Kolarcu
Muzika iz „Diznijevih“ filmova i koncerti za praznike u Kolarcu

Muzika iz „Diznijevih“ filmova i koncerti za praznike u Kolarcu

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine za kraj ove i početak 2019. godine organizuje program namenjen svim uzrastima, od koncerta za najmlađe sa muzikom iz „Diznijevih“ filmova, pa do tradicionalnog promenadnog koncerta „Najperspektivniji mladi muzičar“, najavili su iz Kolarca.

U subotu, 29. decembra od 11 sati, biće održana poslednja „Mala škola bontona – kako se sluša koncert“, na kojoj će kvartet Nemanje Nikolića svirati muziku iz „Diznijevih“ filmova.

Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović, koji će na vrlo poseban i originalan način decu voditi kroz ovaj program.

Uz njega, mališani će saznati istoriju Kolarčeve zadužbine, naučiti kada se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture, šarmantno im preneti neke podatke iz istorije muzike i zajedno sa njima napraviti opuštenu i prijatnu atmosferu na programu.

Ulaznice za koncert su u prodaji po ceni od 200 dinara.

Novogodišnji gala koncert orkestra „Master art akademije“ biće održan u nedelju, 30. decembra u 11 sati, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, a ulaz je slobodan, kao i na svakom promenadnom koncertu.

Kamerni orkestar nastupiće sa solistima, uz dirigentsko vođenje Jelene Miljević.

Na programu su, između ostalih, dela Vivaldija, Dženkinsona, Sarasatea, Popera, Dvoržaka, Mocarta…

„Master art akademija“ je osnovana u decembru 2014. godine, sa ciljem da predstavi do sada jedinstveni sistem obrazovanja i rada sa posebno talentovanom, mladom i perspektivnom decom u našoj zemlji.

Pružanje bogate koncertne aktivnosti na mesečnom nivou i organizovanje dodatnih usavršavanja van njihovih matičnih škola predstavljaju bitan segment u njihovom radu.

„Master art akademija“ svojim aktivnostima svesno skreće pažnju i na sjajne profesore iz Srbije, koji svojim požrtvovanjem, entuzijazmom, stručnim radom i zalaganjem svakodnevno učestvuju u stvaranju kako buduće domaće muzičke scene, tako i savremene pedagogije i kulture uopšte.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Tanjug

O Marija Stevanovic

Proveri takođe

Radio Beograd 202 slavi rođendan besplatnim koncertom

Radio Beograd 202 slavi rođendan besplatnim koncertom

Radio Beograd 202 velikim besplatnim koncertom obeležiće svoj 50. rođendan! Ovaj radio, popularno nazvan “Dvestadvojka” …

Učesnice "Lisca Proud To Be Me" događaja prošetale Beogradom u kupaćim kostimima!

Učesnice “Lisca Proud To Be Me” događaja prošetale Beogradom u kupaćim kostimima!

Posle Milana i Ljubljane, gradova u kojima je prošle godine započela “Body Positive” inicijativa, i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.