Naslovna / Nega i Lepota / Kozmetika / OKTOBAR – mesec suve kože!

OKTOBAR – mesec suve kože!

Sada već tradicionalno, prateći potrebe  kože tokom sezonskih promena, Eucerin® u oktobru posebnu pažnju posvećuje nezi suve kože.


 POSEBNA Eucerin®  NEGA za suvu i atopijski suvu kožu

UZ POPUSTE, SAVETE I POKLONE!

             U toku Oktobra – meseca suve kože (1.do 31.oktobra):

  • Sve Eucerin® preparate specijalno formulisane da zadovolje potrebe suve i atopijski suve kože lica i tela možete nabaviti sa popustom od 10%. Za kupovinu u iznosu od preko 2000 dinara, pored popusta, očekuju vas i atraktivni pokloni

Većina ljudi u nekom trenutku života iskusila je šta znači dehidrirana ili suva koža. Kseroza, što je medicinski termin za stanje izuzetno suve kože, utiče na kvalitet života, kako fizički, tako i emocionalno.

Jedan od glavnih spoljnih uzroka pojave simptoma suve kože su oštriji vremenski uslovi (niske temperature, vetar), sezonske promene i boravak u zatvorenim, veštački klimatizovanim, prostorijama. Među unutrašnje faktore zbog kojih koža postaje suva ili izrazito suva, ubrajaju se genetika, hormonske promene, način ishrane…Simptomi kseroze postojaju još izraženiji u slučajevima oboljenja poput atopijskog dermatitisa i dijabetesa.

U ublažavanju i kontrolisanju simptoma suve, izrazito suve i atopijski suve kože, ključno je izabrati adekvatne preparate za negu i pridržavati se odgovarajuće dnevne rutine nege kože.

“Efikasna nega izuzetno suve kože podrazumeva svakodnevnu primenu emolijenasa koji omekšavaju kožu i hidratantnih kremova i losiona koji vlaže kožu, a koje bi trebalo nanositi na toplu kožu 5 minuta posle kupanja. Posebnu pažnju treba obratiti na potkolenice, pete i stopala. Za pranje to jest tuširanje, preporučuju se preparati koji sadrže visoku koncentraciju lipida koji jačaju zaštitini, odbrambeni sloj kože i sprečavaju isušivanje. Preparati za negu suve kože koja je posledica dijabetesa trebalo bi da sadrže ureu i laktat kao prirodne vlažeće faktore, koji nadoknađju dnevni gubitak vlage“, savetuje prof. dr Vesna Dimitrijević Srećković sa Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KCS i Medicinskog fakulteta u Beogradu.

 

“Osobe koje boluju od atopijskog dermatitisa, pre svega, svakodnevno i redovno moraju da koriste emolijense. To su, najjednostavnije rečeno, preparati za vlaženje kože koji su najčešće u domenu medicinske kozmetike ili dermokozmetike, ali mogu se izraditi i u apoteci po proskripciji lekara. Emolijensi postoje u različitom obliku i sastavu, kao losioni, kremovi, masti i kupke, ali uvek sadrže komponente koje čine kožu mekom i vlažnom, obezbeđuju neophodnu hidrataciju i jačanje njenog zaštitnog dela”, kaže prof. dr Željko Mijušković, sa Klinike za kožne i polne bolesti Medicinskog fakulteta VMA.

U toku više od jednog veka postojanja, Eucerin®, u bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima, posebnu pažnju posvećuje nezi suve kože. Rezultat te saradnje su preparati, koji svojom formulacijom zadovoljavaju sve kriterijume nege suve i atopijski suve kože – nadoknađuju vlažnost, jačaju zaštitinu funkciju kože i smanjuju dalji gubitak vlage, a njihova efikasnost i dobra podnošljivost na suvoj, izrazito suvoj i atopijski suvoj koži potvrđena je kliničkim i dermatološkim studijama:

 U toku Oktobra – meseca suve kože (1.do 31.oktobra):  Sve Eucerin® preparate specijalno formulisane da zadovolje potrebe suve i atopijski suve kože lica i tela možete nabaviti sa popustom od 10%. Za kupovinu u iznosu od preko 2000 dinara, pored popusta, očekuju vas i atraktivni pokloni  U Eucerin savetovalištima za atopijski dermatitis i borbu protiv dijabetesa, koja će u odabranim apotekama ZU Lilly Drogerie biti aktivna do proleća 2018.godine, dobićete stručne savete specijalno edukovanih farmaceuta o pravilnoj nezi atopijski suve kože i izuzetno suve kože koja je posledica dijabetesaPreparati iz Eucerin® Urea Repair Plus linije sadrže jedinstvenu, visoko efikasnu kombinaciju svih koži neophodnih prirodnih vlažećih sastojaka koji ublažavaju i preveniraju simtome suve i veoma suve kože tela. Ova linija obuhvata: losion za telo sa 5% i 10% uree, kremu za ruke sa 5 % uree i kremu za stopala sa 10% uree.

Dnevna i noćna krema za lice iz Eucerin® linije s ureom, sadrže ureu i mlečne kiseline, koji poboljšavaju sposobnost kože da vezuje vodu i tako je umiriju i omekšavaju.

 

            

 

Eucerin®AtopiControl  linija obuhvata ulje za kupanje, losion za telo, kremu za negu kože lica i Acute Care kremu,koja  pruža efikasno olakšanje tokom akutne faze bolesti. Preparati iz ove linije pogodni su za osetljivu dečju kožu i kožu beba od trećeg meseca.Osim što pružaju osnovnu negu, intezivno hidriraju i umiruju kožu, obnavljajući njenu prirodnu zaštitnu funkciju, preparati iz Eucerin®AtopiControl linije ublažavaju sve simptome koji su povezani sa atopičnom kožom.

 

Izvor: PRess Serbia

O Gradski Magazin

Proveri takođe

The Stranglers prvi put na Beer Festu!

The Stranglers prvi put na Beer Festu!

Kultni britanski bend će prvi put nastupiti na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu. Ovogodišnji 16. Belgrade …

NAJSLAĐA RADNJA,NOVI SAD, soko štark,

PRVA NAJSLAĐA RADNJA U NOVOM SADU

SOKO ŠTARK OTVORIO JE PRVU NAJSLAĐU RADNJU U NOVOM SADU! Kompanija Soko Štark otvorila je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.