Naslovna / Razonoda / OTVOREN BYBLOS NOV GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ LIBANSKOG UKUSA
OTVOREN BYBLOS NOV GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ LIBANSKOG UKUSA

OTVOREN BYBLOS NOV GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ LIBANSKOG UKUSA

NOV GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ U CRNOJ GORI

OTVOREN BYBLOS- NOVO MESTO GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ DOBROG LIBANSKOG UKUSA I ZDRAVE HRANE

Crna Gora je bogatija za još jedno gastronomsko iskustvo inspirisano duhom orijenta. Prvi autentični libanski restoran „Byblos“ u Crnoj Gori otvoren je u marini i resortu Porto Montenegro.

OTVOREN BYBLOS NOV GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ LIBANSKOG UKUSA, Porto Montenegr
„Byblos“, Porto Montenegro

Za samo deset godina, Porto Montenegro se čvrsto pozicionirao kao glavna zajednica za jahting i privukao pažnju velikog broja investitora i turista iz celog sveta. Među prvima bio je i australijski preduzentnik Romi Havat (Romy Hawatt) vlasnik agencije Discover Montenegro koja je učvrstila odnose vlade Crne Gore i vlade Dubaija, i vlasnik kompanije Airways Aviation koja školuje licencirane pilote u Crnoj Gori i širom sveta. Nov poduhvat ovog investitora bilo je otvaranje Byblosa libanskog restorana.

OTVOREN BYBLOS NOV GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ LIBANSKOG UKUSA, Porto Montenegr
OTVOREN BYBLOS NOV GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ LIBANSKOG UKUSA

„Crna Gora je zemlja koja polako ali sigurno sazreva. To se ogleda u pronalaženju novih doživljaja i zahtevima sve većeg broja stranih turista ali i lokalnog stanovništva za raznolokošću u ukusima. Tako se stvara i prostor za nova gastronomska iskustva. Biti prvi u tome da otvorimo pravi libanski restoran sa pažljivo pripremanom hranom u posebnom ambijentu je bio naš cilj koji smo postigli.“ istakao je g. Romi Havat (Romy Hawatt).

Romy Hawatt i Martina Vrbos 2
Romy Hawatt i Martina Vrbos

Kada je reč o novom gastronomskom iskustvu, libanska kuhinja je najuravnoteženija od svih koje potiču sa Srednjeg Istoka i Mediterana. Njeno dugo nasleđe zdravih jela udruženo je sa egzotičnim ukusima I mnoštvom koristi po zdravlje. Libanska jela su uglavnom pripremaju i bazirana su na nizu prirodnih, neobrađenih sastojaka, kao što su sveže povrće, voće, orasi, niz mahunarki i žitarica, hladno ceđeno ulje, uključujući masline i susam (Tahini). Tu je i meso lokalnih dobavljača i morski plodovi, sveže i fermentisanih jogurt i drugi mlečni sosevi kombinovani sa orasi i semenkama.

OTVOREN BYBLOS NOV GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ LIBANSKOG UKUSA, Porto MontenegrOve namirnice prirodno sadrži visok nivo osnovnih hranljivih materija, vitamina, hlorofil i proteine i esencijalne masne kiseline i dodatno su unapređena tokom pripreme i kuvanja na pravi način uz niz specijalnih biljaka i začina sa Bliskog istoka kao što su korijander, peršun, origano, beli luk, sveža i sušena nana, kim, muskatni oraščić, kurkuma, cimet. Orientalna jela od povrća su veoma česta, a to ovu vrstu kuhinje posebno atraktivanom za vegetarijance i vegane ili onih koji bi jednostavno želeli ravnotežu u konzumiranju mesa, ali za one koji vole meso i morske plodove , uvek postoji niz egzotična jela sa roštilja sporo kuvanim ili pečenim sa zadovoljstvom.
U Biblosu libanskom restoranu svako može naći za sebe a na otvaranju među najvišim zvaničnicima iz Vlade Crne gore bio je i ministar turizma Branimir Gvozdenović, predstavnici medija, novi vlasnici Porto Montenegra, Mohamed Al Šaibani, izvršni direktor ICD kao i Rashid Abdul Rahman Al-Rashed bankar iz Saudijske Arabije koji je na 31 mestu Forbsovoj listi najbogatijih.

martina vrbos 3
Za muzički program bila je zadužena Martina Vrbos i Orientalni trio.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Čikago na dlanu: Predstavljamo 360 CHICAGO Observatory deck

Čikago na dlanu: Predstavljamo 360 CHICAGO Observatory deck

Tokom “pohoda” ekipe portala PRessSerbia.com na Sjedinjene Američke Države, nezaobilazna tačka bio je i Čikago. …

PRessSerbia travelers: Predstavljamo SIX FLAGS GREAT AMERICA zabavni park

PRessSerbia travelers: Predstavljamo SIX FLAGS GREAT AMERICA zabavni park

Volite adrenalin i brze vožnje? SIX FLAGS GREAT AMERICA park je idealan za vas! Six …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.