Naslovna / Nega i Lepota / Kozmetika / SAMO HIDRIRANA KOŽA JE LEPA KOŽA
SAMO HIDRIRANA KOŽA JE LEPA KOŽA

SAMO HIDRIRANA KOŽA JE LEPA KOŽA

Izbegnite  letnju zamku – isušivanje kože, vodite računa da vaša koža bude hidrirana


SAMO HIDRIRANA KOŽA JE LEPA KOŽA

 

Lepota i zdravlje kože tokom leta ugroženi su negativnim efektima sunčevog zračenja, ali i viskim temperaturama, koje inteziviraju isušivanje kože. Zato je sada moment da, pored adekvatne zaštite od sunca, posebnu pažnju obratite na hidrataciju kože

 

Na nivo vlažnosti kože utiče genetika, ali i drugi unutrašnji faktori, poput hormonskih promena, načina ishrane, starenja… Na optimalnu hidriranost kože, pored toga, utiču i spoljni okidači, koji inteziviraju proces gubitka vlage i tako doprinose da koža, bilo kom tipu da pripada, u određenom periodu postane dehidrirana. Jedan od  najznačajnijih među njima jeste topao vazduh.

U spoljne faktore intezivnijeg isušivanja kože, spadaju i često pranje, koje je takođe u većoj meri prisutno tokom leta, kao i fotostarenje, to jest ubrzano starenje kože pod uticajem UV zračenja, koje smanjuje njenu sposobnost da vezuje i zadržava vodu. U spoljne faktore koji utiču na dehidrataciju kože, nezaobilazno spada i neadekvatna nega.

Efikasan tretman kože u cilju sprečavanja isušivanja i salabljenja njenog spoljašnjeg omotača koji omogućava da koža što duže zadrži vlagu, podrazumeva sve faze: od čišćenja, preko osnovne i antiage nege, do zaštite od negativnog sunčevog zračenja.  Pri čišćenju kože, izuzetno je važno da preparat efikasno otklanja nečistoće, a da bude dovoljno blag da ne ukloni zaštitni, lipidni sloj kože, dok preparati za negu kože treba da obezbede fiziološku pH vrednost kože (pH 4,5 do 5,5), uravnoteže proces deskvamacije, to jest perutanja kože i njene regeneracije, kao i da stimulišu prirodne odbrambene mehanizme kože. Kontinuirano nanošenje emolijenasa, preparata koji obezbeđuju adekvatnu hidriranost kože, posebno leti i nakon leta, treba primenjivati čak i kada nema promena na koži koje ukazuju da je isušena, poput peckanja, perutanja i svraba.

Istraživanja su pokazala da određeni aktivni sastojci, mahom prirodnog porekla, mogu pojačati zaštitnu funkciju kože i time smanjiti posledice i opasnost od isušivanja.  Pre svega to su dekspantenol, glicerin i pH5 citratni puffer.

Preparati iz Eucerin® pH5 linije sadrže upravo ove sastojke i omogućavaju blago čišćenje i negu kože lica i tela, neremeteći njene prirodne odbrambene mehanizme i neisušujući je. Zahvaljujući formulaciji koja sadrži 5% dekspantenola (pantenola ili provitamina vitamina B5), pH5 citratni pufer i glicerin, ovi preparati podstiču prirodnu enzimsku aktivnost i regulišu nivo vode u koži jačajući ujedno I njen zaštitni omotač.

Eucerin® pH5 linija pruža hidrataciju tokom 24 časa i čini kožu baršunasto mekom,a obuhvata preparate koji zadovoljavaju sve potrebe nege i higijene, od ulja za tuširanje i losiona za pranje, preko losiona za negu tela i univerzalne kreme, do kreme za ruke, blagog šampona za kosu, preparata za negu usana, nealkalnog sapuna…

Sada u apotekama, dostupna su specijalna pakovanja koja, po ceni jednog preparata, sadrže:

  • Eucerin® pH5 Losion za telo i Eucerin® pH5 Ulje za svakodnevno tuširanje
  • Eucerin® pH5 Losion za telo i Eucerin® pH5 kremu za ruke
  • Eucerin® pH5 Losion za pranje i mini pakovanje Eucerin® pH5 Losiona za telo

Ponuda traje dok traju zalihe u određenim apotekama.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

TIM SA FON-a PREDSTAVLjA REGION U FINALU SVETSKOG STUDENTSKOG TAKMIČENjA U PARIZU

TIM SA FON-a PREDSTAVLjA REGION U FINALU SVETSKOG STUDENTSKOG TAKMIČENjA U PARIZU

Mina Stanković (22), Aleksandra Rakić (22) i Ivana Stanić (23) studentkinje Fakulteta organizacionih nauka, koje …

Srbijo probudi se, deca ti umiru čekajući organe!

Srbijo probudi se, deca ti umiru čekajući organe!

Ekipa portala PRessSerbia.com provela dan u Centru za transplantaciju organa Kliničkog centra Srbije, gde smo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.