Naslovna / Grad / Beograd / TITAN CEMENTARA KOSJERIĆ PREDSTAVILA JE OSMI INTEGRISANI GODIŠNJI IZVEŠTAJ ZA 2017. GODINU

TITAN CEMENTARA KOSJERIĆ PREDSTAVILA JE OSMI INTEGRISANI GODIŠNJI IZVEŠTAJ ZA 2017. GODINU


Zaštita životne sredine predstavlja jednu od prioritetnih oblasti u poslovanju Cementare u Kosjeriću. Ulaganja u lokalnu zajednicu u 2017. godini, iznosila su preko 130.000 evra.
TITAN Cementara Kosjerić predstavila je osmi integrisani godišnji izveštaj za 2017. godinu u okviru Dana otvorenih vrata fabrike, kako bi zainteresovanoj lokalnoj javnosti približila proces proizvodnje cementa, kao i mere zaštite životne sredine, ali i zdravlja i bezbednosti na radu koje kompanija primenjuje. Savremeni i zahtevni format aktuelnog Izveštaja uokviruje poslovnu filozofiju održivog razvoja, koja u TCK objedinjuje ekonomske, ekološke i društvene ciljeve, zasnovane na kontinuiranom ulaganju u znanje i stalno usavršavanje, koji su tokom 2017. godine usaglašeni i sa Ciljevima održivog razvoja Globalnog dogovora UN.
TITAN Cementara Kosjerić usmerava velike napore u saradnju sa lokalnim stejkholderima, prateći međunarodne tokove i uključujući se u važne lokalne i globalne inicijative koje promovišu društvenu odgovornost i održivi razvoj. Nastojeći da kontinuirano razvija strategiju odgovornog poslovanja, istovremeno prilagođavajući kvalitet i efikasnost izveštavanja, TCK je početkom 2018. godine, po treći put održala radni sastanak „Naša zajednica – naša odgovornost”, okupivši najvažnije društvene subjekte iz lokalne zajednice.
„Tokom petnaestogodišnjeg rada u okrilju TITAN Grupe, do 2017. godine, naša kompanija je uložila preko 60.000.000 evra u modernizaciju proizvodnje i celog poslovnog procesa, a razvoj lokalne zajednice je podržala iznosom većim od 17.000.000 evra. Smislenim investiranjem u dobrobit radnog i životnog ambijenta, afirmišemo ideju zajedničkog rasta biznisa i društva, koju dokazujemo u svakodnevnoj praksi. Svakako ostajemo na putu stabilnosti i razvoja poslovanja, sa unapređenjem tri segmenta: naših finansijskih rezultata, podrške lokalnoj zajednici i zaštite životne sredine,“ izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.
Upravljanje zaštitom životne sredine određuje vizija ekološke održivosti, kojoj su posvećena sistemska ulaganja u efikasno korišćenje vode i energije, očuvanje biodiverziteta i smanjenje emisija sa posledičnim uticajem na klimatske promene. Posebna pažnja u Izveštaju posvećena je kvalitetu ambijentalnog vazduha u Kosjeriću i uticaju rada fabrike na parametre kvaliteta ambijentalnog vazduha u Kosjeriću. Predstavljeni su podaci Agencije za zaštitu životne sredine, na osnovu rezultata merenja automatske stanice, koji pokazuju da je van grejne sezone vazduh u Kosjeriću odličnog kvaliteta, znatno bolji nego na drugim mernim mestima. Podaci o kvalitetu vazduha u Kosjeriću pokazuju da primenom efikasnih mera zaštite, industrija može da funkcioniše bez ugrožavanja zdrave životne sredine.
Bezbednost i zdravlje na radu takođe predstavlja jednu od prioritetnih oblasti u poslovanju kompanije, a osnovni postulat takvog koncepta ogleda se u stvaranju bezbedne radne sredine, bez povreda, u kojoj su bezbednost i zdravlje preduslovi dobrih rezultata svih zaposlenih.
Kompletan Integrisani godišnji izveštaj za 2017. godinu TITAN Cementare Kosjerić, možete preuzeti sa websajta kompanije: www.titan.rs. Za više informacija o integrisanom izveštavanju možete pogledati websajt Međunarodnog saveta za integrisano izveštavanje (IIRC): www.integratedreporting.org.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Proslava 10. rođendana akcije Limenkica – ulaznica

Pozorišno edukativni projekat Limenkica – ulaznica obeležiće u nedelju 19. maja svoj 10. rođendan u …

MAXI OPET OMILJENI SUPERMARKET KUPACA

Potrošači su i ove, kao i prethodne dve godine, odabrali Maxi supermarkete kao preporuku za …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.