Naslovna / Grad / Beograd / Upis đaka prvaka počinje za mesec dana: U pojedinim školama previše prijava, mesta skoro popunjena
Upis đaka prvaka počinje za mesec dana: U pojedinim školama previše prijava, mesta skoro popunjena

Upis đaka prvaka počinje za mesec dana: U pojedinim školama previše prijava, mesta skoro popunjena

Kvalitet nastave, jezici koji se uče i hrana koja se nudi đacima, samo su neki od razloga zbog kojih roditelji predškolaca neretko pišu molbe željenim školama umesto da decu upišu u onu kojoj teritorijalno pripadaju


U pojedine beogradske škole stiglo je toliko molbi, da već mogu da se oforme čitava odeljenja.

Kvalitet nastave, jezici koji se uče i hrana koja se nudi đacima, samo su neki od razloga zbog kojih roditelji predškolaca neretko pišu molbe željenim školama umesto da decu upišu u onu kojoj teritorijalno pripadaju. Rok za predaju molbi je istekao 1. februara, dok će o njihovom ishodu roditelji biti obavešteni najkasnije do početka maja.

Jedna od škola koja već tradicionalno može da popuni mesta i pre zvaničnog početka upisa je OŠ “Drinka Pavlović” na Starom gradu.

– Maksimalno možemo da upišemo 120 prvaka, dok molbi imamo i više od tog broja. Kao glavne razloge roditelji su navodili to što rade u blizini, što škola ima kuhinju, učenje nemačkog jezika po intenzivnom kursu, to što je neko iz porodice već išao u istu školu – priča v. d. direktora Jole Bulatović.

On ističe da se u školi trude da te razloge uvaže, ali da će mnoge morati da odbiju kako bi bilo mesta za decu koja teritorijalno pripadaju ovoj osmoletki.

– Iako upis zvanično počinje u aprilu, mi smo već počeli da zakazujemo testiranja učenicima koji su na teriotoriji škole, kao i onima koji imaju braću i sestre u njoj – kaže Bulatović.

Pune ruke posla oko predstojećeg upisa već imaju i u OŠ “Vlada Aksentijević” na Paliluli.

– Svima koji su poslali molbe mi smo savetovali da se prijave i u drugim školama jer ih je već više od sto, a upisaćemo 80-85 prvaka – kaže direktor Nebojša Novović.

Desetine molbi dobijaju i škole u drugim delovima grada.

 

 

Izvor: telegraf

safe drivers  gradski vozaci

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

Na Tviteru se lažne vesti šire brže od istinitih zaključili su naučnici iz Masacusetsa

Na Tviteru se lažne vesti šire brže od istinitih

Na Tviteru se lažne vesti šire brže od istinitih zaključili su naučnici iz Masacusetsa Lažne …

Jubilarni 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Jubilarni 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Na Beogradskom sajmu danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen jubilarni 40.Međunarodni  sajam …

Leave a Reply

Your email address will not be published.