Naslovna / Grad / Beograd / WIZZ AIR PREUZIMA SVOJ PRVI AVION TIPA A321NEO PREKRETNICA ZA WIZZ

WIZZ AIR PREUZIMA SVOJ PRVI AVION TIPA A321NEO PREKRETNICA ZA WIZZ


Hamburg, 7. mart 2019 – Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je preuzeo svoj prvi od 256 poručenih aviona tipa Airbus neo u Hamburgu. Avion Airbus A321neo nove generacije ima dva Pratt & Whitney GTF motora i može se pohvaliti najširom jednoprolaznom kabinom sa 239 sedišta u svojoj klasi, koja Wizz Airu omogućava maksimalnu fleksibilnost, efikasnu potrošnju goriva i niske operativne troškove.
Wizz Air poseduje flotu od 108 aviona tipa Airbus A321 i A320 širom Evrope. Sa poručenih 5 aviona tipa A321ceo i 256 aviona tipa A321neo i A320neo, Wizz Air je Airbusov najveći klijent na svetu.
Model A320neo i ostali članovi ove porodice koji su potom uvedeni su prvi usvojili najnovije tehnologije, uključujući motore nove generacije i izgled kabine koji je referentan za celu industriju, zahvaljujući čemu su troškovi goriva smanjeni za 20 odsto. A321neo takođe nudi velike ekološke prednosti sa skoro 50 odsto manjom bukom u poređenju sa prethodnom generacijom letelica. Od uvođenja u upotrebu 2016. godine, GTF motor firme Pratt and Whitney je ispunio obećanje o smanjenju sagorevanja goriva za 16 odsto i emisije oksida azota za 50 odsto.
„Danas započinjemo novu eru u istoriji Wizz Aira. Ponosni smo što se našoj rastućoj floti pridružuje prvi avion tipa A321neo sa GTF motorom – prvi iz najveće pojedinačne porudžbine Airbusu na svetu. Uvereni smo da će A321neo predstavljati prekretnicu za WIZZ, koji nastavlja da beleži najbržu stopu rasta u našoj industriji i širi poslovanje po celoj Evropi i van nje. Ovi avioni najnovije tehnologije će nam omogućiti da postanemo jedna od najzelenijih avio-kompanija, uz smanjenje operativnih troškova u trenutnim makroekonomskim uslovima, dok ćemo i dalje ostati najjeftiniji avio-prevoznik sa najnižim troškovima po jedinici u Evropi”, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira, na današnjoj ceremoniji primopredaje u Hamburgu.
„Čestitamo Wizz Airu, našem najvećem kupcu aviona tipa A321neo, na prijemu svog prvog aviona u okviru porudžbine”, rekao je Kristijan Šerer, komercijalni direktor Airbusa. „Ponosni smo što je naš A321neo, isplativ u pogledu troškova i goriva, toliko značajan u ostvarivanju Wizz Airove strategije rasta”, dodao je on.
„Izuzetno cenimo poverenje koje je Wizz Air ukazao našim motorima i uslugama, kao i čvrste odnose koje smo zajedno izgradili od početka rada ove avio-kompanije”, izjavio je Rik Derlu, viši potpredsednik zadužen za prodaju, marketing i podršku klijentima u kompaniji Pratt & Whitney. „Počastvovani smo što danas proslavljamo ovaj poseban događaj i sigurni smo da će vodeća GTF tehnologija doneti Wizz Airu uštedu u gorivu i ekološke prednosti u godinama pred nama.”

O Marija Nikolić

Proveri takođe

MAXI OPET OMILJENI SUPERMARKET KUPACA

Potrošači su i ove, kao i prethodne dve godine, odabrali Maxi supermarkete kao preporuku za …

Obezbedite svoje mesto na dodeli Effie nagrada

Gala ceremonija na kojoj će biti dodeljene prestižne Effie nagrade, za najefektivnije marketinške kampanje u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.