Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Beograd / 10 GODINA AKCIJE LIMENKICA – ULAZNICA
10 GODINA AKCIJE LIMENKICA – ULAZNICA, Gradski Magazin

10 GODINA AKCIJE LIMENKICA – ULAZNICA


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

10 GODINA AKCIJE LIMENKICA – ULAZNICA, Gradski Magazin
Pozorišno edukativni projekat Limenkica-ulaznica započeo je obeležavanje desete, jubilarne sezone. Ove subote, 23.02. u 12 časova, u Dečjem kulturnom centru, za predstavu „Rođendanska sapunica” mališani će tradicionalno ulazak „plaćati” praznim limenkama, koje se prikupljaju i šalju na reciklažu. Na ovaj način je tokom prethodne decenije o reciklaži učilo više od 70.000 dece i mladih u 56 gradova i mesta u Srbiji. Istovremeno je prikupljeno čak pola miliona limenki, koje je moguće reciklirati bezbroj puta, a nakon toga se kao nova pakovanja za samo 60 dana ponovo mogu naći u prodavnicama.
U godini obeležavanja ovog jubileja, predstave će se održavati vikendima u Dečjem kulturnom centru, gde će deca u zamenu za limenke dobijati jedinstvenu reciklažnu valutu, prvu na svetu – Alu coin. Njime se kupuju ulaznice i druge zanimljive stvari, a zajedno sa maskotom akcije Li men-om, deca presuju limenke u posebnim presama i otpočinju proces reciklaže.

Cilj ovog jedinstvenog projekta je edukacija dece o reciklaži i zaštiti životne sredine kroz pozorišnu umetnost, a sprovode ga Udruženja Eko art, Dečije pozorište „Čarapa” u produkciji „Škole plus”, uz podršku Recan fondacije za reciklažu limenki za piće i kompanije Ball Packaging.

Završna proslava 10 godina Limenkice-ulaznice i obeležavanje jubileja planirano je za 19. maj 2019, kada će se u Dečjem kulturnom centru Beograd održati specijalni celodnevni program namenjen svim mališanima i prijateljima Recan fondacije i Dečijeg pozorišta „Čarapa”.

O Dečijem pozorištu Čarapa
Dečije pozorište „Čarapa” osnovano je 1996. godine. Kroz 18 predstava na repertoaru koje neprestavno privlače mnogobrojnu publiku, preko 7000 izvodjenja, gostovanja na mnogobrojnim scenama u zemlji i inostranstvu, festivalima i projektima („Pozorište za svu decu”, „Čarapa na točkovima”, „I ja brinem o svojoj planeti”…), osvojilo je srca dece i posebnu podršku društvene zajednice projektom „Limenkica-ulaznica”. Stalni je član ASSITEJ-a ( svetske asocijacije pozorišta za decu) i SNPPD ( Saveza nezavisnih profesionalnih pozorišta za decu). Saradjuje sa velikim brojem mladih i afirmisanih glumaca i pozorišnih stvaralaca.

O Recan fondaciji
Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane “Ball Beverage Packaging Europe”, fabrike za proizvodnju limenki. Program „Svaka limenka se računa” je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da vas ohrabre da reciklirate.

REPERTOAR

nedelja 17.2. u 12č – “Da je Mića prao ruke”
subota 23.2. u 12č- “Rodjendanska sapunica”
nedelja 3.3. u 12č – ” Tri praseta”
nedelja 10.3. u 12č- ” Zaljubljeni meda ”
nedelja 17.3. u 12č- ” Kako su drvo i cvet spasili svet”
subota 23.3. u 12č – ” Aladin”- balet za decu
nedelja 14.4. u 12č – ” Pipi dugačka čarapa”
subota 20.4.- u 12č- “Devojčica sa šibicama”
nedelja 5.5. – u 12č- ” Vuk i sedam jarića””
nedelja 19.5.-11č- 18č Pozorišni maraton- proslava 10 godina manifestacije
” Put oko sveta”- ( mala sala)

Koncert iznenadjenja! ( velika sala)

“Luda noć u pozorištu” ( velika sala)

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Da li znate šta podrazumeva monohromatski stil jednog ambijenta?, Gradski Magazin

Da li znate šta podrazumeva monohromatski stil jednog ambijenta?

Jedan od vodećih trendova u dizajnu enterijera odlikuju jednostavna forma, malo detalja i ambijent u …

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duvanskog dima, cilj da do 2025. godine više od 40 miliona pušača pređe na proizvode bez duvanskog dima, Gradski Magazin

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duvanskog dima, cilj da do 2025. godine više od 40 miliona pušača pređe na proizvode bez duvanskog dima

– Kompanija Filip Moris (Philip Morris International – PMI) objavila je svoj prvi Integrisani izveštaj, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.