Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Bioskop / Ašok Murti predstavlja film Iv Sen Loran u Kinoteci
film, Ašok Murti predstavlja film Iv Sen Loran u Kinoteci, Gradski Magazin, Gradski Magazin

Ašok Murti predstavlja film Iv Sen Loran u Kinoteci


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

U junu ove godine navršilo se deset godina od smrti francuskog modnog genija, Iva Sen Lorana. Povodom te godišnjice u subotu, 15. septembra u 18 časova u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1 biće prikazan francuski film “Yves Saint Laurent” u režiji Žalila Lespera.

Film je premijerno prikazan 2014. godine na Berlinskom filmskom festivalu, a srpsku premijeru imao je iste godine na Merlinka festivalu u Beogradu. Glavni glumac Pjer Nine osvojio je nagradu Cezar za ulogu u ovom filmu, kao i Kristalnu nagradu koju dodeljuju francuski novinari.

Posetiocima Jugoslovenske kinoteke film će predstaviti stilista, modni kreator i predavač, Ašok Murti.

Film počinje da prati mladog Sen Lorana koji u januaru 1958. godine prima poziv da nadgleda legendarnu parisku modnu kuću koju je osnovao nedavno preminuli Kristijan Dior. Sve oči bile su uprte u ovog mladog asistenta kada je predstavio svoju prvu kolekciju za “Dior” i odmah se uzdigao do elitne klase visoke mode. Tokom ove revolucionarne revije koja je svima oduzela dah, imao je susret sa sudbinom kada je upoznao Pjera Beržea, mecenu umetnika, buduću ljubav njegovog života i dugogodišnjeg poslovnog partnera. Tri godine kasnije njih dvojica su osnovali kompaniju “Yves Saint Laurent”, koja je naglo postala jedna od najvećih modnih sila na svetu. Film je ujedno i zanosna priča o stvaranju ikone i svedok snage postojane ljubavi.

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia/Noizz

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Pet „pravila zdrave ishrane” koja treba da prekršite, Gradski Magazin

Pet „pravila zdrave ishrane” koja treba da prekršite

Autor: Loti Marfi U moru brojnih pravila koja nam govore kako da se zdravo hranimo, …

Ideje za vrele letnje dane, Gradski Magazin

Ideje za vrele letnje dane

Novo pravilo u uređenju enterijera ovog leta glasi: “Sve je dozvoljeno”! A kako se ovo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.