Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Beograd / Biković: “Ovo je film koji je važan za nas”
Biković, Biković: “Ovo je film koji je važan za nas”, Gradski Magazin, Gradski Magazin

Biković: “Ovo je film koji je važan za nas”


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Srpska publika sinoć je imala priliku premijerno da pogleda film “Balkanska međa” u beogradskom Centru “Sava”.

“Balkanska međa” akciona je drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.

Glavne uloge tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca koji su pre premijere prošetali “crvenim tepihom”. Pored Miloša Bikovića, u “Balkanskoj međi” publika je imala priliku da vidi i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ruskog glumca Antona Pampušnog… a specijalni gost u epizodnoj ulozi bio je Emir Kusturica.

Glumce je publika nakon filma pozdravila ovacijama, a Biković je uoči projekcije izjavio: “Ovo je film koji je važan za nas”, navodeći da će tim filmom, koji je dobar primer kooprudukcije, srpski glumci otvoriti sebi vrata u Rusiji.

Biković, Biković: “Ovo je film koji je važan za nas”, Gradski Magazin, Gradski Magazin

Njegova koleginica Milena Radulović rekla je novinarima da je veoma uzbuđena i da očekuje pozitivne reakcije srpske publike, a Aleksandar Radojičić da mu je drago što će se film prikazivati i u Rusiji, jer mlađe generacije ne znaju mnogo o tadašnjim događajima, kao i saradnji Srbije i Rusije.

Kako je dodao, veću tremu ipak, ima pred beogradskom publikom. Inače, film je 14. marta premijerno prikazan u Moskvi pred više od 2.000 gledalaca. Svečanoj premijeri u Beogradu prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

Zahvaljujući producentskoj kući “Arhangel studios”, na čijem se čelu nalaze glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom, snimao je većinu scena na lokacijama u Srbiji.

Reditelj Volgin kazao je novinarima pre premijernog prikazivanja da ga je inspirisala priča na 600 strana o događajima na prištinskom aerodromu Slatina 1999. godine.

“Zajedno s producentima sam ponovo pročitao tu priču. Bez analize celog događaja u kojoj su mi mnogo pomogli Miloš Biković i Miodrag Radonjić, nikada ne bismo uspeli da snimimo ovaj film”, kazao je juče novinarima Volgin.

Foto: Tanjug

Izvor: PRessSerbia/Tanjug

O Gradski Magazin

Proveri takođe

POLICIJSKI ČAS, POLICIJSKI ČAS: Beograd pod klju­čem od pe­t­ka do po­ne­de­lj­ka!, Gradski Magazin, Gradski Magazin

POLICIJSKI ČAS: Beograd pod klju­čem od pe­t­ka do po­ne­de­lj­ka!

Od danas je zabranjeno i svako javno okupljanje više od pet ljudi – Policijski čas …

Kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki, Gradski Magazin

Kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki

Autor: Darla Lil Ne treba da dostignete karijeru u oblasti fitnesa da biste izgledali kao …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.