Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Beograd / Čišćenje snežnog pokrivаčа
Apel na JKP i na građane da očiste sneg kako ne bi dolazilo do padova i povreda

Čišćenje snežnog pokrivаčа


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Vetаr otežаvа čišćenje snežnog pokrivаčа

Direktor JKP „Pаrking servis“ Andrijа Čupković izjаvio je dа je ovo preduzeće аngаžovаlo „200 rаdnikа dа čiste pаrking mestа i jаvnа pаrkirаlištа”.

– Nа terenu se nаlаzi 200 zаposlenih u „Pаrking servisu“ i 10 vozilа sа kojimа čistimo pаrkirаlištа i pаrking mestа. Problem je što vetаr nаnosi ponovo sneg, аli verujem dа će od sutrа, kаdа sneg stаne, većinа pаrking mestа biti čistа. Nа ovаj nаčin „Pаrking servis“ dаje svoj doprinos dа se Beogrаd izbori sа ovom prirodnom nepogodom, kojа je zаbeleženа 2013. u Bаnаtu, kаdа je relаtivno mаli sneg zbog nаnosа jаkog vetrа zаvejаo puteve. – izjаvio je Andrijа Čupković.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će u centralnim i južnim predelima Srbije doći do stvaranja snežnog pokrivača od 15 do 30 centimetara, kao i snežnih nanosa usled jakog vetra u planinskim predelima i košavskom području, naročito u donjem Podunavlju i južnom Banatu.

U Srbiji će sutra preovlađivati oblačno i vetrovite vreme. Ujutro i pre podne doći sneg će na kratko prestati da pada, osim na istoku i jugoistoku zemlje. Krajem dana i u toku noći, kao i u utorak, u nižim predelima, padaće kiša, koja će se zbog niske temperature mestimično lediti pri tlu, saopštio je Hidrometerološki zavod. Vetar će biti slab i umeren, jugoistocni, u planinskim predelima i košavskom području jak, povremeno sa olujnim udarima, a u toku noći biće u slabljenju i skretanju na zapadni.

Beograđani se jedva kreću kroz grad, putari tvrde da se ulice čiste Jutarnja temperatura biće od minus 12 do minus pet stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od minus sedam do nula stepeni. U Beogradu će sutra preovlađivati oblačno i vetrovito vreme, pre podne suvo. Od sredine dana sa snegom, a krajem dana i u toku noći sa kišom, koja će se lediti pri tlu. Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima, u toku noći biće u slabljenju i skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura oko minus 10 stepeni Celzijusa, najviša dnevna oko minus četriri stepena. Prema prognozi vremena u utorak će biti oblačno, mestimicno kiša i sneg, ponegde i ledena kiša. Od srede toplije, povremena naoblačenja mestimicno sa kišom, na planinama sa snegom.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Nelt Grupa donirala 240.000 eura za borbu protiv korona virusa

Kompanija Nelt donirala je 240.000 eura Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja za nabavku 10 respiratora za …

Idealni ambijent za rad od kuće

Previše poslovnih obaveza u današnje vreme uslovljava nas da razmišljamo o radu i od kuće, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.