Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Beograd / Čuvena Trejsi Ševalije se družila se čitaocima u Beogradu! (FOTO)
, Čuvena Trejsi Ševalije se družila se čitaocima u Beogradu! (FOTO), Gradski Magazin, Gradski Magazin
Foto: ATA Images

Čuvena Trejsi Ševalije se družila se čitaocima u Beogradu! (FOTO)


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Autorka čuvenog romana “Devojka s bisernom minđušom“ i “Jedna nit“ Trejsi Ševalije družila se juče sa čitaocima u Beogradu, gde se u knjižari Delfi SKC okupio veliki broj ljubitelja engleske književnice nestrpljivo čekajući da dobiju potpis.


Ševalijeova je istakla da je srećna što se nakon devet godina vraća u srpsku prestonicu, kao i da se nikada nije osećala kao “slavna spisateljica bestselera”.

“Ako bih razmišljala o tome da li sam zvezda, ne bih imala vremena da pišem. Uvek se isključim kada uzmem olovku i papir u ruke i koncentrišem se na priču, na likove, na vas čitaoce i pokušavam da pišem najbolje što mogu”, kazala je.

Istraživanje i sam proces pripremanja za pisanje joj, kako kaže, mnogo znači i tome pridaje dosta pažnje.

“Kada stvaram, moram vas, svoje čitaoce, da uverim da poznajem vreme u kojem nismo živeli, da vam prenesem kako su izgledali ti ljudi, šta su pili, jeli, kako su mirisali”, objasnila je Trejsi Ševalije.

Junakinja romana “Jedna nit” Vajolet Spidvel izgubila je verenika u Prvom svetskom ratu, poput mnogih žena tada, a kako objašnjava spisateljica, porodica i društvo su je zbog toga što je neudata odbacili i prezreli.

“Ona odlučuje da uzme stvari u svoje ruke i malim pobunama se izbori za svoje dostojanstvo i nezavisnost”, ističe Trejsi Ševalije.

Prema njenima rečima, roman slavi različite vrste ljubavi, prema prijatelju, porodici…

Čuvena Trejsi Ševalije se družila se čitaocima u Beogradu! (FOTO), Gradski Magazin
Foto: ATA Images

“Vaspitavani smo da mislimo da je romantična ljubav jedina i najvažnija ljubav, a kada dođete u godine, ja imam 57 i to znam, shvati se da je ona samo jedna od grana”, kazala je Ševalijeova.

Trejsi Ševalije je književnu karijeru počela knjigom “Devičanski plavo“, ali se proslavila romanom „Devojka sa bisernom minđušom“, zasnovanom na priči o nastanku čuvene Vermerove slike.

Film koji je režirao Peter Verber, inspirisan ovom knjigom, dobio je tri Oskara u različitim kategorijama 2004. i ovenčan je brojnim drugim filmskim nagradama.

Posle uspeha prvih romana nastavila je da objavljuje bestselere: “Pali anđeli“, “Dama i jednorog“, “Plameni sjaj“, “Izuzetna stvorenja“, “Poslednji begunac“, “Plodovi na vetru“, “Novi učenik“ i “Jedna nit“.

Sve ove knjige objavila je Laguna i time se svrstala među malobrojne izdavače u svetu koji objavljuju sve njene knjige.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/Tanjug

O Marija S.

Proveri takođe

Da li znate šta podrazumeva monohromatski stil jednog ambijenta?, Gradski Magazin

Da li znate šta podrazumeva monohromatski stil jednog ambijenta?

Jedan od vodećih trendova u dizajnu enterijera odlikuju jednostavna forma, malo detalja i ambijent u …

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duvanskog dima, cilj da do 2025. godine više od 40 miliona pušača pređe na proizvode bez duvanskog dima, Gradski Magazin

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duvanskog dima, cilj da do 2025. godine više od 40 miliona pušača pređe na proizvode bez duvanskog dima

– Kompanija Filip Moris (Philip Morris International – PMI) objavila je svoj prvi Integrisani izveštaj, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.