Naslovna / Grad / Beograd / Idealno mesto za predah na Dorćolu

Idealno mesto za predah na Dorćolu


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Idealno mesto za predah na kome se susreću današnji i nekadašnji Dorćol

Stari ili donji Dorćol, mesto je susreta starog i novog duha Beograda. Da li ste skoro prošetali ovom lokacijom? Sigurno ste čuli za neka od brojnih kulturno – umetničkih dešavanja koja se godinama održavaju baš na ovoj lokaciji. Fashion Week, Mixer festival, brojni koncerti, radionice, promocije i performansi u autentičnim halama i baštama samo su neki od događaja koji nude posetiocima veliki izbor programa, a izvođačima pregršt slobode u kreiranju ovog “umetničkog” kvarta. Uz mnoga gradska dešavanja, posetiocima su dostupne i kafeterije, gastro restorani i koncept butici koji privlače turiste i građane baš zbog jedinstvenog pristupa održavajući pritom stari dorćolski duh.

Uz ceo taj ambijent ukolpio se i velelepni, moderni objekat po svetskim standardima držeći se upravo “dorćolske” tradicije, otkrivajući priču koja čini posebnu ponudu za kratak predah ili pak odmor u ovom delu Dorćola. U pitanju je hotel Mona Plaza, moderna i luksuzna zgrada nastala na uglu ulica Solunske i cara Uroša. Na mestu nekadašnje fabrike čokolade poznate porodice Šonda, koja je “sladila“ živote brojnih jugoslovenskih i svetskih putnika, hotel Mona Plaza nastavio je tradiciju ove čuvene porodice negujući upravo najpoznatije poslastice poput čuvene Olga torte.

Fabrika čokolade nosila je ime “K.M.Šonda” i u njoj su nastajali kakao, čokolada, keks i veštački led. Tvorac ove slatke priče bio je Kosta Šonda, trgovac i industrijalac koji je u drugoj polovini XIX veka iz Grčke došao u Beograd.

Nije strano da klasične usluge hotela u centru Beograda današnjem gostu nisu prioritet. Zato  upravo jedinstvena lokacija i specifičnosti hotela daju šarm ponudi koja privlači sve radoznale posetioce, kako lokalno stanovništvo tako i strane turiste. Hotel Mona Plaza smešten je na donjem Dorćolu, u istorijskom jezgru starog grada, blizu je Kalemegdana, Skadarlije i reke Dunav, a i istovremeno nedaleko od Knez Mihailove ulice i brojnih klubova i kafića po kojima je Beograd poznat.

Hotel nudi brojne atraktivne usluge jer predstavlja pre svega najveći kongresni centar u ovom delu grada. Pored smeštajnih kapaciteta i poslovnih dešavanja, interesovanje vlada i za otkrivanjem starog Dorćola kroz šetnju ili biciklističku turu, koktel radionicu i ekskluzivnu čokoladnu radionicu. Posetioci imaju priliku da osete brojne čari ovog dela grada, od jedinstvenog iskustva u boemskoj Skadarliji, preko šetnje Dunavskim kejom sa kojeg se pruža pogled ka ušću Save u Dunav, pa do uzbudljivog noćnog života.

Neka vaš prvi susret sa jedinstvenim pogledom na zanosni Beograd uz parče Olga torte bude baš na starom Dorćolu, u hotelu Mona Plaza!

 

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Veliki SPEKTAKL Nataše Bekvalac pred PUNOM ARENOM!

Veliki SPEKTAKL Nataše Bekvalac pred PUNOM ARENOM!

Nataša Bekvalac počela je veliki koncert kasnije, jer je masa ljudi čekala da uđe i …

POBEDNIK stigao na Kalemegdan! Simbol grada SPREMNO ČEKA građane!

POBEDNIK stigao na Kalemegdan! Simbol grada SPREMNO ČEKA građane!

Rekonstruisana skulptura “Pobednika” vraćena je na plato Gornjeg grada Beogradske tvrđave gde su juče obavljeni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.