Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Izložba “IndiaSerbia”

Izložba “IndiaSerbia”

Dugogodišnje prijateljstvo između Srbije i Indije uveličaće izložba u prostorijama Muzeja primenjenih umetnosti

Exit Fondacija, Ambasada Indije i Muzej primenjene umetnosti  pozivaju na svečano otvaranje izložbe 50 najboljih radova na foto-takmičenju IndiaSerbia 2014. četvrtak, 26. februara u 19 časova u prostorijama MPU.
 IT-05
Na izložbi će biti prikazano 25 pobedničkih radova iz Indije, te isto toliko iz Srbije, koji za cilj imaju zbližavanje dveju zemalja i njihovih kultura. Autor najboljeg rada iz Srbije osvojio je glavnu nagradu i put u Indiju, u kojoj je boravio prošlog meseca, dok će autor najboljeg rada iz Indije boraviti u Srbiji ovog leta kada će posetiti i Exit festival, zajedno sa ostalim finalistima konkursa. Desetočlani žiri je činilo po pet istaknutih fotografa iz Indije i Srbije, a na konkurs je dospelo više od 1500 fotografija.
Pored pobednika konkursa, na otvaranju izložbe govoriće NJ.E. ambasadorka Indije Narinder Čahuan, direktorka Muzeja primenjene umetnosti Ljiljana Miletić Ambramović i predstavnici Exit fondacije, nakon čega će biti upriličen svečani koktel za zvanice sa demonstracijom tradicionalnog indijskog plesa, muzike i joge.
IT-12
Izložba „IndiaSerbia“ će trajati u periodu od 26. februara do 14. marta 2015. godine u Muzeju primenjene umetnosti, Vuka Karadžića 18 u Beogradu
Odnosi Indije i Srbije su tradicionalno bliski i prijateljski još od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ).
Džavaharlal Nehru i Maršal Tito bili su osnivači Pokreta nesvrstanih. Nakon raspada SFRJ u ranim 1990-im i nastankom Republike Srbije, ove rane veze prijateljstva i saradnje nastavile su da predstavljaju osnovu odnosa između dve zemlje.
Foto takmičenje IndiaSerbia je zajednički projekat Ambasade Republike Indije u Srbiji, EXIT fondacije, Brand Serbia i IdeaWorks Design & Strategy, koncipirano sa ciljem da dalje razvije ove bliske veze između građana, profesionalaca i institucija Indije i Srbije.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope -42. Međunarodni beogradski sajam …

Veliki SPEKTAKL Nataše Bekvalac pred PUNOM ARENOM!

Veliki SPEKTAKL Nataše Bekvalac pred PUNOM ARENOM!

Nataša Bekvalac počela je veliki koncert kasnije, jer je masa ljudi čekala da uđe i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.