Naslovna / Grad / Jubilarna 30. izložba Janoša Tarka u Galeriji SULUV

Jubilarna 30. izložba Janoša Tarka u Galeriji SULUV


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Dug je put jednog autora do 30. samostalne izložbe, ali Janoš Tarko, novosadski slikar osebujnog i ekspresivnog stila, došao je upravo dotle.


Popularni Jancsi će izložbu pod imenom „Harmonija apsurda“ predstaviti u ponedeljak, 30. aprila, u 19:00 časova, Galerija SULUV, Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad, a izložba će biti otvorena do 11. maja.

Mr Danilo Vuksanović naglašava:

 Postavljena na tragovima stripa, street arta ili undergraund plakata, svejedno, slika Janoša Tarka ukazuje na simboličnu prirodu miljea koji nas oblikuje. Ipak, polazišta za ovakvu vrstu slikarskog istraživanja imaju delom uporišta i u tradicionalnim likovnim pojavama. Mnogima od njih možemo dodati vitražni ili heraldički predznak koji umnogome određuje hermetičnost konačne umetnikove poruke. Grafiterska neposrednost, precizna postavka tretiranog motiva, ili fakturalna pažnja posvećena određenim partijama, govore nam o kompilatornoj prirodi savremene umetnosti koja je u svoje okrilje odavno prihvatila sve što je dobro iz prošlih ali i aktuelnih tendencija umetničkih govora.

Sam Janči kaže sledeće:

– Šta stoji iza svega onoga što ne znamo? Zvuk slike, boja muzike, odrazi pokreta i pogleda se stapaju u jedno. Ta neiscrpna i svemoguća mašta u kojoj preovladava simbioza nemogućeg, spoj nespojivog… lepota u ružnom… Ironija ironije. Vidim, čujem, osećam i stvaram. Sve to beležim kao verni sluga svojih unutrašnjih impulsa i imaginacije i kroz svoja dela, širom otvorenih vrata dočekujem ljude da zavire u moj svet. Da saosećaju, imaju otpor ili budu fascinirani.

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

NATAŠA RASPRODALA ARENU!

NATAŠA RASPRODALA ARENU!

Pevačica Nataša Bekvalac nastupiće u Štark areni za Dan zaljubljenih, 14. februara. U Areni, koja je rasprodata, …

Digitalne nabavke za uštedu vremena

  Nabavke neophodnih materijala i usluga postale su svakodnevica gotovo svih kompanija koja posluju u Srbiji. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.