Naslovna / Lifestyle / Kiša negativno utiče na raspoloženje: istina ili zabluda?
Kiša negativno utiče na raspoloženje: istina ili zabluda?
Foto: Pixabay

Kiša negativno utiče na raspoloženje: istina ili zabluda?


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Iako često pričamo o vremenu i vremenskim prilikama, istraživanja pokazuju da nam i nije toliko stalo do vremena. Bar ne onoliko koliko mislimo

Bilo da greje sunce ili pada kiša, bilo toplo ili hladno, sa ili bez vetra, tokom radnih dana zapravo niko ne razmišlja o vremenu.

 

VREME MINIMALNO UTIČE NA NAŠE RASPOLOŽENJE

Podaci prezentovani na konferenciji Kraljevskog ekonomskog udruženja urušili su stanovište da loše vreme negativno utiče na naše raspoloženje. Analiza je pokazala da su ljudi češće nervozni kada je vreme sunčano zato što lep dan moraju da provedu u kancelariji ili na drugom radnom mestu. Ipak, i taj uticaj je toliko mali da je zanemarljiv.

Doktor Franc Buša, s Univerziteta “Vestminster” sproveo je istraživanje koje se temelji na podacima iz vremenskog intervala od 17 godina, a uključuje oko 10. 000 ljudi.

Doktor Buša kaže:” Verovanje da lepo vreme poboljšava raspoloženje nije zaključak koji se može izvesti iz mog istraživanja. Britanci svakodnevno dožive velike vremenske promene, ali porast i pad temperature, kao ni kiša, ne utiču na njihovo raspoloženje.”

 

LEP DAN NAM MOŽE POPRAVITI RASPOLOŽENJE

Zapravo, ljudima se više pokvari raspoloženje ukoliko divan dan moraju da provedu u kancelariji ili na poslu. Doktor Buša je izračunao da 10 sati lepog vremena može da pokvari raspoloženje za samo 1 odsto.

Izvor: Mens Health

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Ovog vikenda se pojavljuje SNEŽNI MESEC: Fenomen koji se retko viđa!

Ovog vikenda se pojavljuje SNEŽNI MESEC: Fenomen koji se retko viđa!

Supermesec će se pojaviti na nebu ovog vikenda, sa najvećom vidljivošću 9. februara u ranim …

Sve što niste znali o korona virusu (FOTO)

Korona virus, koji se prvi put pojavio u Kini, danas je goruća zdravstvena tema. Korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.