Najnovije Vesti
Naslovna / Razonoda / Putovanja / MORE ZA 170 EVRA, BEZ PCR TESTA I KARANTINA!
MORE ZA 170 EVRA, BEZ PCR TESTA I KARANTINA!, Gradski Magazin

MORE ZA 170 EVRA, BEZ PCR TESTA I KARANTINA!


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Kako su usled trenutno aktuelne pandemije korona virusa na snazi zabrane ulaska u Grčku i Bugarsku, ali i Crnu Goru za srpske turiste, tako se otvaraju nove mogućnosti za letovanje.

Jedna od njih, barem što se zemalja koje su nam fizički bliže, jeste i Albanija.

Iako ima onih koji ne mogu ni da zamisle da letuju u ovoj zemlji, ima i onih koji su već imali prilike da letuju u Albaniji. Upravo oni i navode da su bili prijatno iznenađeni pojedinim letovalištima u toj zemlji, pa čak i gostoprimstvom domaćina.

Letovanje na jugu Albanije

Baš prekoputa grčkog ostrva Krf se nalazi i jedno od albanskih letovališta, koje je izbor pojedinih srpskih turista.

Saranda pripada oblasti Valona i karakteriše je mnoštvo lepo uređenih plaža, u pojedinim delovima stenovita obala i brojne uvale.

Smeštajni kapaciteti su na zadovoljavajućem nivou, a u mestu postoji i lepo uređeno šetalište, dosta restorana i kafića, ali i brojne prodavnice.

Sem toga, u okolini Sarande se nalaze i brojne znamenitosti, koje bi svakako trebalo posetiti.

Koliko košta letovanje u Sarandi?

Neke od naših turističkih agencija imaju u ponudi i letovanje u Sarandi. No, zbog trenutne situacije u vezi sa pandemijom, te činjenicom da građani Srbije mogu da pređu teritoriju Severne Makedonije samo ukoliko imaju i validan PCR test, a koji ne sme biti stariji od 72 sata, te i zbog zatvorenosti granica Crne Gore, odlazak u ovo albansko letovalište je prava avantura.

Zato agencije koje u ponudi imaju i letovanje u Sarandi mahom nude individualne polaske, a ne paket aranžmane.

A ukoliko se odlučite za putovanje u samostalnoj režiji, ne preostaje vam ništa nego da smeštaj pokušate da pronađete na nekom od sajtova, koji su za to specijalizovani.

Najjeftinija varijanta u privatnom smeštaju za četvoročlanu porodicu početkom avgusta iznosi 170 evra, koliko košta iznajmljivanje apartmana koji nije kategorisan. Ukupne je površine 50m² i poseduje 2 spavaće i kupatilo, a od centra letovališta je udaljen oko 750 metara.

A u jednom od hotela sa 3 zvezdice za 7 noći, takođe početkom avgusta je potrebno izdvojiti 180 evra. Hotel se nalazi na plaži i samo 150 metara je udaljen od centra letovališta.

Trenutno najskuplja opcija u ovom letovalištu košta 2.590 evra za 7 noćenja sa doručkom, za četvoročlanu porodicu. U pitanju je rizort sa 5 zvezdica, koji je nešto više od 2 kilometra udaljen od centra Sarande i koji ima sopstvenu plažu.

Telegraf

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

zaštita, ZAŠTITA ZA SVE – DO ZDRAVIH NAVIKA KROZ ZABAVU, Gradski Magazin, Gradski Magazin

ZAŠTITA ZA SVE – DO ZDRAVIH NAVIKA KROZ ZABAVU

U okviru kampanje „Zaštita za sve“od ovog leta deca se mogu informisati o važnosti i …

La Rambla je RAMPA za Srbe: Španija večeras zatvara granice za naše državljane!, Gradski Magazin

La Rambla je RAMPA za Srbe: Španija večeras zatvara granice za naše državljane!

La Rambla je RAMPA za Srbe! Državljanima Srbije od večeras od ponoći biće zabranjen ulazak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.