Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Beograd / NAJEZDA ZMIJA u Beogradu! Na ovim lokacijama ih ima NAJVIŠE
zmija, NAJEZDA ZMIJA u Beogradu! Na ovim lokacijama ih ima NAJVIŠE, Gradski Magazin, Gradski Magazin

NAJEZDA ZMIJA u Beogradu! Na ovim lokacijama ih ima NAJVIŠE


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Pronađene su u gotovo svim delovima grada!


Kišovito i sparno vreme koje je danima prisutno u Srbiji pravi je raj za zmije koje poslednjih dana možemo videti i u centru Beograda. Tako je smuk viđen na Dorćolu, ribarica na Vračaru, belouška na Novom Beogradu. Kako navode u “Veterini Beograd”, samo od početka juna njihove ekipe u prestonici uhvatile su čak 23 zmije.

Međutim, i zmije koje ne spadaju u grupu otrovnica mogu da ujedu. Poznavaoci ističu da zmije najčešće ujedaju u samoodbrani ako je hvatate, gazite ili saterate u ćošak iz kojeg nema gde da pobegne.

Grubić ističe da ukoliko građani primete zmiju, nipošto ne smeju sami da je hvataju, već treba da pozovu ekipu “Veterine Beograd” koja je obučena baš za takvu intervenciju.

– Ne izigravajte heroja kada ugledate zmiju i nemojte je dirati. Inače, one se mnogo više plaše nas, nego mi njih. Uglavnom se iskradaju u sumrak, a potom miruju do jutra, kada se pokreću sa prvim zracima sunca. Trude se da budu neprimetne i njima je u glavi samo da pojedu svoj plen i odu – kaže Grubić.

Prema njegovim rečima, nakon što ekipa “Veterine Beograd” izađe na teren i uhvati zmiju, ona se potom vraća u prirodno stanište.

– Zmije su zakonom zaštićene i zabranjeno je ubijati ih. Uhvaćene zmije uglavnom vraćamo na Veliko ratno ostrvo, a one, nakon što jednom pretrpe stres, više se nikada ne vraćaju na mesto gde su uhvaćene – uverava Grubić.

Građani često umeju da uzmu stvari u svoje ruke, a da ne misle o posledicama svojih postupaka. Tako su zmije, koje su se našle ispred jednog dorćolskog kafića, nakon što su uhvaćene, završile u obližnjem kontejneru.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Alo

O Marija S.

Proveri takođe

POLICIJSKI ČAS, POLICIJSKI ČAS: Beograd pod klju­čem od pe­t­ka do po­ne­de­lj­ka!, Gradski Magazin, Gradski Magazin

POLICIJSKI ČAS: Beograd pod klju­čem od pe­t­ka do po­ne­de­lj­ka!

Od danas je zabranjeno i svako javno okupljanje više od pet ljudi – Policijski čas …

Kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki, Gradski Magazin

Kako i šta fitnes profesionalci jedu da bi bili vitki

Autor: Darla Lil Ne treba da dostignete karijeru u oblasti fitnesa da biste izgledali kao …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.