Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Novi filmovi u domaćim bioskopima
filmovi, Novi filmovi u domaćim bioskopima, Gradski Magazin, Gradski Magazin

Novi filmovi u domaćim bioskopima

Izvor:Tanjug

Novi talas filmova u bioskopima

Britanski film “Igra kodova” (The Imitation Game), koji ima osam nominacija za Oskara, stiže danas u srpske bioskope, a repertoar će obogatiti i drama “Sudija”, triler “Dečko iz komšiluka” i film za decu “Sedmi patuljak”. “Igra kodova” je film u žanru drame i trilera, zasnovan na istinitoj priči o legendarnom matematičaru i kriptologu Alenu Turingu, koji je tokom Drugog svetskog rata vodio, zajedno sa saradnicima, veliku borbu da razbije nemačku šifru “enigma”. Turinga igra Benedikt Kamberbač, a partnerka mu je Kira Najtli. Film je režirao Morten Tildum. Scenario je, po svojoj knjizi, pisao Endrju Hodžins.

U savremenoj drami “Sudija” igraju Robert Dival i Robert Dauni Džunior – uloge oca i sina, a reditelj je David Dobkin. Uspešni advokat u velikom gradu, zbog smrti majke, vraća se u rodni grad i suočava sa optužnicom podignutom protiv njegovog oca, uglednog penzionisanog sudije, koja ga tereti za ubistvo. Mladi pravnik mora da obuzda svoju aroganciju, pomiri se sa porodicom i ponovo zadobije očevo poverenje kako bi pobedio u najvažnijem slučaju karijere.

U psihološkom trileru Dečko iz komšiluka” glumačku ekipu predvodi Dženifer Lopez, a partner joj je Rajan Guzman. Kako je najavljeno, priča u režiji Roba Koena istražuje zabranjenu privlačnost koja će otići predaleko.

“Sedmi patuljak” je dugometražni animirani film, sinhronizovan na srpski jezik. “Sedam patuljaka, 18. rođendan, dva zmaja (jedan pravi, a drugi je zla vila), poljubac ili sto godina sna – sve su to sastojci za sjajnu bajku”, navodi se u najavi ove avanture i komedije.

Ovi filmovi će nam prekratiti hladne dane.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

ROMA COMPANY POMAŽE SREĐIVANJE ZGRADA U BEOGRADU, Gradski Magazin

ROMA COMPANY POMAŽE SREĐIVANJE ZGRADA U BEOGRADU

Uz slogan „Ko kreči, kuću leči“, Roma Company organizovala je drugu godinu zaredom konkurs za …

Široooko“ muzički nagradni konkurs, prijavi se i osvoji  1000 evra!, Gradski Magazin

Široooko“ muzički nagradni konkurs, prijavi se i osvoji 1000 evra!

Neoplanta već decenijama donosi vojvođansku priču, o širokom uživanju natenane. U Neoplantinim proizvodima uživaju sva …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.