Najnovije Vesti
Naslovna / Vesti / Društvo / Petnica i Mikser predstavljaju nov format za ljubitelje nauke!
mikser petnica

Petnica i Mikser predstavljaju nov format za ljubitelje nauke!


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Petnica i Mikser predstavljaju nov format događaja za sve ljubitelje nauke!

NA KAFI SA NAUČNIKOM

Istraživačka stanica Petnica i Mikser organizacija pokreću novu vrstu događaja pod nazivom “Na kafi sa naučnikom”, koji će se jednom mesečno održavati u Mikser House-u i koji će na nesvakidašnji, neformalni i interesantan način publici približiti naučne novosti, savremena dostignuća u nauci, tehnološka otkrića i novine tehnološkog razvoja.

Ideja iz koje je nastao koncept događaja je žellja da publika dobije mnogo više prostora za diskusiju sa predavačem, bez prepreke i barijere koja obično postoji između naučnika i publike koja se svrstava u “laike”.

Prvi u nizu događaja odigraće se 12. aprila, kada će svi zainteresovani imati priliku da na „Kafi sa naučnicom“, dr Biljanom Stojković,  saznaju sve što ih interesuje na temu „Kako je nastao život na zemlji“.

Prepoznajući potrebu savremenog čoveka da uživa blagodeti naučnog i tehnološkog razvoja i prateći naučna dostignuća i tehnološka otkrića, ali ne samo kao pasivni posmatrač, već kao biće koje ima potrebu da razume i shvati naučne procese, Petnica i Mikser pokreću koncept događaja „Na kafi sa naučnikom“, koji će publici na inovativan način prestaviti nauku i angažovane teme koje u društvu izazivaju diskusije.

Svakog drugog utorka u mesecu, domaćin Mikser House-a biće istaknuti naučnik ili naučnica, koji će sa publikom diskutovati na najrazličitije naučne teme i ohrabriti sve prisutne da se uključe u diskusiju i na taj način postanu aktivni učesnici saznajnih procesa, uživajući u svim blagodetima saznanja.

Mikser i Petnica pozivaju sve zainteresovane da se u utorak, 12. aprila, pridruže dr Biljani Stojković na premijernoj „Kafi sa naučnicom“, kada će se voditi zanimljiv razgovor na temu „Kako je nastao život na zemlji“. Poznati evolucioni biolog sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu će vas podstaći da promislite o teorijama evolucije i zapitate se – da li je Darvin bio u pravu?

Događaj počinje u 18 časova, ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta moguć samo uz pozivnicu koja se može preuzeti u Mikser House-u, svakoga dana od 12 do 20 časova.

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Danas slavimo MLADENCE, a ovo su običaji koje valja ISPOŠTOVATI!

Danas slavimo MLADENCE, a ovo su običaji koje valja ISPOŠTOVATI!

Mladi bračni parovi koji su se venčali posle 22. marta prošle godine danas slave Mladence. …

IZABRANI NAJBOLJI NA KONKURSU „DVA LICA SUNCA“

IZABRANI NAJBOLJI NA KONKURSU „DVA LICA SUNCA“

Dvadeset škola osvojilo UV indikatore, pet odeljanja izlet, a jedno odeljenje očekuje nagrada u iznosu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.