Naslovna / Kultura / Festival / POČEO DRUGI KRUG GLASANJA ZA MAC! Samo najbolji u finišu, uvedena nova kategorija
POČEO DRUGI KRUG GLASANJA ZA MAC! Samo najbolji u finišu, uvedena nova kategorija

POČEO DRUGI KRUG GLASANJA ZA MAC! Samo najbolji u finišu, uvedena nova kategorija


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Počela je druga faza glasanja za MAC! Od preko 600 nominacija ostalo je 120, i raspoređene su u 18 kategorija.


Svaki glasač ima pravo na novih 10 besplatnih online glasova na sajtu MAC https://musicawardsceremony.com/index.php?page=glasanje a uvedeno je i glasanje putem aplikacije KeepApp. Uz skinutu besplatnu aplikaciju KeepApp, glasači dobijaju mogućnost dodatnih glasova.

U provoj fazi glasanja pristiglo je više od milion i po glasova iz svih krajeva sveta, a ti glasovi odlučili su kojih 15 nominacija iz svake kategorije nastavlja da se takmiči u drugoj fazi glasanja za MAC priznanja. Na dan manifestacije, 27. januara, u trci će ostati po 5 nominacija iz svake kategorije.

U drugom krugu glasanja uvedena je i nova kategorija, Jutjub zvezda, a reč je o mladim izvođačima do 21 godine, koje su nominovali fanovi MAC-a putem društvenih mreža. Jutjub zvezda koja osvoji najviše glasova, takođe će biti nagrađena MAC priznanjem.

Osim dodele priznanja, na tročasovnoj ceremoniji će nastupiti najveće regionalne muzičke zvezde:  Jelena Rozga, Senidah, Lepa Brena, S.A.R.S., Tonči Huljić, Nevena Božović, Kaliopi, Balkanopolis, Buba i Jala, Sara Jo, Magnifico, Who See, a najavljen je i specijalni nastup 11 hip-hop i pop muzičara sa glumcem Viktorom Savićem, čije detalje organizatori iz Skymusic-a za sada ne otkrivaju.

Ulaznice za MAC mogu se nabaviti na tickets.rs a deo prihoda organizatori će preusmeriti UNICEF-u u humanitarne svrhe, za programe rodne ravnopravnosti.

Svečana dodela nagrada na MAC-u 2020 trajaće oko 3 sata, a ceremoniju će prenositi najgledanije televizije u svim zemljama učesnicama. Gledaoci iz Srbije moći će da prate manifestaciju na programu TV Pink, u Hrvatskoj na TV RTL, emiter u Crnoj Gori je RTCG, u Severnoj Makedoniji Kanal 5, u Bosni i Hercegovini RTRS i FTV, a u Sloveniji TV3.   

Izvor: PRessSerbia

O Gradski Magazin

Proveri takođe

JOŠ SAMO DAN DO MAC-A! EVO KAKO IZGLEDAJU ZAVRŠNE PRIPREME U ARENI

JOŠ SAMO DAN DO MAC-A! EVO KAKO IZGLEDAJU ZAVRŠNE PRIPREME U ARENI

Veliko kreativno gradilište – tako se ukratko može opisati atmosfera koja vlada u Štark Areni …

Rossi fest

Rossi fest od 25. januara u Narodnom pozorištu (VIDEO)

Koncertom „Muzički cvetovi jevrejskog baroka” ansambla Salomon Rosi iz Italije, na sceni Raša Plaović 25. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.