Najnovije Vesti
Naslovna / Kultura / Premijera: PIJANI
PIJANI

Premijera: PIJANI


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Premijera predstave Pijani je 4. februara 2016. godine.

U toku su probe nove predstave PIJANI, najnovije drame jednog od trenutno najizvođenijih ruskih i evropskih savremenih dramskih pisaca Ivana Viripaeva u režiji Borisa Liješevića.

Radnja ovog komada se odigrava negde na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, gde je 14 likova (bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca, plus jedna prostitutka), zbog različitih razloga i povoda, pijano. Međutim, to pijanstvo je samo maska, preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive. U tom „kolektivnom monologu“ neki od njih ipak dolaze do saznanja, da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada.

PIJANI su filozofska komedija o otkrivanju i samospoznaji koja sadrže opomenu i poziv svima nama da se više ne bojimo i da se konačno prepustimo životu: da prestanemo da se plašimo da volimo, da opraštamo, da menjamo sebe i svet oko sebe.

U predstavi igra skoro čitav ansambl Ateljea 212: Dara DŽokić, Svetozar Cvetković, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Nebojša Ilić, Isidora Minić, Branislav Trifunović, Jelena Petrović, Dejan Dedić, kao i mladi glumci: Marta Bjelica, Vuk Jovanović i Strahinja Blažić.

Autor scenografije je Aleksandar Denić, a kostima Maja Mirković.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

školski raspust, Ministarstvo prosvete, đaci, škole

PRODUŽEN ŠKOLSKI RASPUST: Đaci u celoj Srbiji u klupama tek 24. februara!

Ministarstvo zdravlja odlučilo je danas da se produži zimski raspust. Preporuka je data kako bi …

Srbija danas slavi SVETOG SAVU! Ispoštujte običaje na VELIKI PRAZNIK!

Srbija danas slavi SVETOG SAVU! Ispoštujte običaje na VELIKI PRAZNIK!

Srpska pravoslavna crkva i vernici, ali i čitav srpski rod 27. januara slavi Svetog Savu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.