Naslovna / Lifestyle / Provereno deluje: Stimulacija ovih tačaka smanjuje nivo stresa!
Provereno deluje: Stimulacija ovih tačaka smanjuje nivo stresa!
Foto: Pixabay

Provereno deluje: Stimulacija ovih tačaka smanjuje nivo stresa!


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

U telu postoje 3 akupunkturne tačke koje regulišu osećaj uznemirenosti 

 

Lagani pritisak na ove tačke može zančajno da ublaži novo stresa. U kineskoj medicini, ova vrsta lečenja je vrlo zastupljena, a svi koji su ikada probali ovaj vid terapije su primetili poboljšanje.

Akupunktura pomaže tako što “isključuje” previše aktivan nervni sistem i dovodi hormone stresa u balans. Potrebno vam je sam nekoliko minuta da isporobate da li je to zaista i tačno. Evo koje tačke su zadužene za regulisanje stresa:

Unutrašnja strana zgloba, sa strane

Sve što treba da uradite je da blago pritisnete na unutrašnjoj strani ručnog zgloba. Stavite prst na sredinu zgloba, pa za jednu širinu prsta pomerite u stranu.

Akupunktura na ovoj tački ima jak uticaj na one koji pate od anksioznosti, preterano brinu ili imaju manjak samopouzdanja.

Čelo

Tačka poznata kao Jin Tang nalazi se u korenu nosa, između obrva. Ova tačka pomaže u smirivanju preaktivnog mozga, ublažavanju anksioznosti.

Osim toga, pomaže i kod glavobolja, vrtoglavice, ali i kod bola u sinusima.

Ispod vrata

Kažiprstima obe ruke stimulišite tačke koje se nalaze odmah ispod vrata, u visini ramena. Prste postavite tako da budu razmaknuti jedan od drugog otprilike oko dva centimetra.

Stimulisanjem ovih tačaka se aktivira unutrašnja energija, a osim toga pomaže i kod astme i poteškoća sa disanjem, kao i u zaustavljanju kašlja.

Izvor: Stil

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Iskoristite ostatak januara na najbolji način

Iskoristite ostatak januara na najbolji način

Da vreme brzo leti – odavno nam je jasno, ali svaki put kada vidimo koji …

Veštačka inteligencija u službi kozmetike: L’ORÉAL PREDSTAVIO PERSO - PRVI KUĆNI UREĐAJ ZA PERSONALIZOVANU KOZMETIKU I NEGU KOŽE

Veštačka inteligencija u službi kozmetike: L’ORÉAL PREDSTAVIO PERSO – PRVI KUĆNI UREĐAJ ZA PERSONALIZOVANU KOZMETIKU I NEGU KOŽE

Pametni 3 u 1  sistem baziran na primeni veštačke inteligencije (Artificial Intelligence – AI) kreira …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.