Najnovije Vesti
Naslovna / Kultura / Festival / REGION PEVAO UGLAS NA DRUGOM PO REDU MAC SPEKTAKLU U BEOGRADU
REGION PEVAO UGLAS NA DRUGOM PO REDU MAC SPEKTAKLU U BEOGRADU
Foto: Skymusic

REGION PEVAO UGLAS NA DRUGOM PO REDU MAC SPEKTAKLU U BEOGRADU


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Glamurozni muzički spektakl Music Awards Ceremony (MAC) još jednom je ujedinio region! Jedinstveni regionalni projekat čiju organizaciju i produkciju potpisuje Skymusic, okupio je tokom samo jedne večeri više od 400 poznatih ličnosti iz šest zemalja na jednom mestu. MAC je uspeo da ujedini muzičku scenu Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, tokom četvoročasovnog spektakla na kome su na istoj bini nastupile najveće zvezde pop, rok, hip-hop, folk, world music i trap muzike.

Više od dva miliona online glasova pristiglo je iz svih krajeva sveta, a na ceremoniji je dodeljeno 25 MAC priznanja. Listu nagrađenih možete pogledati na linku https://www.musicawardsceremony.com/index.php?page=pocetna

Uživo sa svojim bendom nastupili su Magnifico, S.A.R.S., Kaliopi, Aleksandra Radović, Balkanopolis i Senida. Oliver Mandić na MAC-u je imao svoj prvi nastup nakon 35 godina, a Jelena Rozga izvela je premijerno svoju novu pesmu “Sveto pismo”. Specijalno osmišljene i režirane nastupe na MAC-u su imali i Lepa Brena, Buba i Jala, Nina Badrić, Tonči Huljić, Nevena Božović, Who See i Sara Jo.

REGION PEVAO UGLAS NA DRUGOM PO REDU MAC SPEKTAKLU U BEOGRADU
Foto: Skymusic

Grupa od 11 rap i pop muzičara zajedno sa glumcem Viktorom Savićem ostaće upamćena po jednom od najemotivnijih nastupa na MAC-u, posvećenom njihovom prijatelju i saradniku, reperu Gruu. Svojevrsni omaž tragično nastradalom muzičaru započeli su stihovima koji je su sastavljeni od delova Gruovih neobjavljenih pesama i audio materijala.: “Ja to nosim u srcu, to je deo mene, hip-hop nosim sa sobom gde god da krenem. Opet s olovkom u ruci, hip hop sam slušao, hip hop sam živeo, disao, pisao, brisao, svaka misao na papir. A šta se danas dešava na sceni, hej kako se jeftino skupljaju poeni. Duboko u duši ostanem bez reči, teško je da se praviš lud kad se nešto voli. A kad se voli ništa nije mnogo. Bolje je da ćutim nego da lažem, pa ovako sve to lakše kažem, zato te volim…”

Više od pet miliona TV gledalaca pratilo je MAC na televizijama u regionu: TV Pink u Srbiji, TV RTL u Hrvatskoj, u Crnoj Gori na RTCG, u Makedoniji na Kanalu 5, u Bosni i Hercegovini na RTRS i FTV, i na TV3 u Sloveniji. YouTube live stream MAC –a imao je pola miliona pregleda za 24 sata, i osvojio je YouTube trending listu regiona: bio je na 2. mestu u Srbiji i Crnoj Gori, na 3. mestu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i na 6. mestu u Makedoniji.

Skymusic i CEBEF odrekli su se prihoda od ulaznica, a taj novac je, zajedno sa celokupnim prihodom od prodaje MAC majica, preusmeren UNICEF-u za projekte koji podstiču rodnu ravnopravnost.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

SPEKTAKL KOJI SE PAMTI! Najveće muzičke zvezde regiona PRODRMALE ARENU na MAC-u! (FOTO)

SPEKTAKL KOJI SE PAMTI! Najveće muzičke zvezde regiona PRODRMALE ARENU na MAC-u! (FOTO)

Sinoć je u beogradskoj „Štark areni“ održana druga, glamurozna dodela regionalnih muzičkih nagrada MAC Još …

JOŠ SAMO DAN DO MAC-A! EVO KAKO IZGLEDAJU ZAVRŠNE PRIPREME U ARENI

JOŠ SAMO DAN DO MAC-A! EVO KAKO IZGLEDAJU ZAVRŠNE PRIPREME U ARENI

Veliko kreativno gradilište – tako se ukratko može opisati atmosfera koja vlada u Štark Areni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.