Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Beograd / Retro dašak u enterijeru
Retro dašak u enterijeru, Gradski Magazin

Retro dašak u enterijeru


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

JRetro dašak u enterijeru, Gradski Magazinedan od glavnih koraka kada se posvetimo uređenju doma jeste odabir stila koji nam najviše odgovara, a ono što je zajedničko svim stilovima u uređenju enterijera je da imaju svoje osobenosti i jasne karakteristike, kao i manje ili više striktna pravila.

Retro stil je u modi, voli boje i može se okarakterisati paletama sjajnih ili zamućenih neutralnih nijansi, kao i intenzivnijim „pantone“ nijansama, koje su izuzetno popularne u savremenim trendovima. Jedna od omiljenih boja u enterijeru, a koja se uklapa u retro stil je nijansa žute „pantone fusion gold“. Sjajan primer retro stila je fotelja G01, sa detaljima poput tamnijih zidova sa sitnijim geometrijskim printom i izuzetno poželjnom kombinacijom sa elementima drveta.

Sličan primer je i ambijent sa foteljom ZURICH, koja svojom plavom bojom, ali i dizajnom predstavlja sjajnog predstavnika retro stila. Ovaj stil voli knjige i uvek im ostavlja prostora, čak i kada su (samo naizgled) nemarno odložene pored fotelje za čitanje.

Paterni u ambijentima retro stila ne moraju biti vezani za zidove, odlično mesto im je i na tepisima, jastučićima i raznim prostirkama, a posebnu draž ovom stilu daju i retro linije komada nameštaja, kao što je slučaj sa klub stolom JESSICA.

Kada govorimo o trpezarijskom prostoru, nije ga teško opremiti u retro stilu, čije se linije, materijali, boje i printovi mogu odlično videti na primeru trpezarije koju čini kombinacija trpezarijskog stola M21F i trpezarijskih stolica G504. Ambijent je dodatno obogaćen i umetničkim slikama sa motivima koji podsećaju na mirna vremena i izazivaju osećanja ljubavi, mira i pripadanja, koja su svakoj porodici i svakom domu potrebna.

Dizajneri Forma Ideale ističu da je pravi  izazov kombinovanje modernog nameštaja sa retro komadima koji u nama bude nostalgične emocije, kao i vraćanje dekorativnim predmetima koji podsećaju na neka davna vremena i na neke možda zaboravljene vrednosti.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Pet „pravila zdrave ishrane” koja treba da prekršite, Gradski Magazin

Pet „pravila zdrave ishrane” koja treba da prekršite

Autor: Loti Marfi U moru brojnih pravila koja nam govore kako da se zdravo hranimo, …

Sokolovo oko, NEMA VIŠE BAHATOG PARKIRANjA: “Sokolovo oko” na ulicama Beograda, kazne od 10. avgusta!, Gradski Magazin, Gradski Magazin

NEMA VIŠE BAHATOG PARKIRANjA: “Sokolovo oko” na ulicama Beograda, kazne od 10. avgusta!

NA ulicama Beograda od ponedeljka se nalaze specijalna terenska vozila komunalne milicije opremljena najsavremenijim sistemom …

Jedan komentar

  1. Podseca me na namestaj koji su roditelji imali u svojoj mladosti. Tad je sve nekako bilo dosta toplije i prijatnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.