Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Gradska dešavanja / “Svaka limenka se računa” donosi zabavu
“Svaka limenka se računa” donosi zabavu, Gradski Magazin

“Svaka limenka se računa” donosi zabavu


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Dok je organizacija velikih dogođaja još neizvesna, akcija “Svaka limenka se računa” ohrabruje ljude da nastave sa svojim trudom za reciklažu kod kuće u okviru reciklažnog izazova, viralne inicijative koja se, pokrenuta u Španiji, raširila širom Evrope. Reciklažni izazov omogućava ljudima da na kreativan način pokažu svoj inovativni duh i prikažu svoju koordinaciju, radeći za svoju okolinu i reciklirajući svoje limenke. Jednostavno, akcija “Svaka limenka se računa” izaziva ljude da snimaju sebe mobilnim telefonom dok stavljaju aluminijumske limenke u kante za reciklažu na najkreativniji mogući način. Sve ovo je deo kampanje ReSTART koja podstiče ljude da promene svoje navike usled pandemije COVID-19.

 

 

“Svaka limenka se računa” donosi zabavu, Gradski Magazin“Svaka limenka se računa” je inicijativa u 19 evropskih zemalja koja ima za cilj širenje svesti o recikliranju i prednostima koje aluminijum ima kao ambalažni materijal, a koji se može neograničeno reciklirati. Sa svojim glavnim komunikacijskim kanalima na radnim mestima, muzičkim festivalima, sportskim događajima i drugim velikim skupovima koji su trenutno nepristupačni, Grupa je reciklažnim izazovom promovisala reciklažu u veoma privatnoj atmosferi kod kuće.

Nakon pokretanja u Španiji, inicijativa “Svaka limenka se računa” lansira reciklažni izazov širom Evrope, kao priznanje o važnosti koju radnici reciklaže imaju u ovim vremenima. Reciklažni izazov namenjen je svima, a u našoj zemlji počeće u petak. Sve detalje možete videti na Facebook i Instagram stranicama.

“Uzbuđeni smo što je reciklažni izazov zaista angažovao i nadahnuo ljude. Ne samo da želimo da nastavimo da širimo svoju poruku o važnosti recikliranja, već želimo da se zahvalimo svim radnicima koji se bave sakupljanjem otpada, a koji su pokazali koliko su važni za sve nas. Verujemo da će ovo stečeno iskustvo pomoći potrošačima da shvate vrednost obnovljivih ambalažnih materijala, kao što je aluminijum”, izjavio je Nemanja Komatović ispred Recan fondacije.

Inicijativa “Svaka limenka se računa” sada čini svoj prvi korak u okviru ReSTART kampanje sa ciljem da učini zdraviji, čistiji, pametniji svet: obnovljivi svet. Kako ljudi širom sveta imaju veću svest o otpadu koji stvaraju, sada je pravo vreme da se širi svest o dobrobiti obnovljive ambalaže. Vreme je za novi početak dok se svet vraća u život. To je prilika da ponovo pronađemo sebe i naša društva kako bismo svet učinili boljim mestom.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

SPEKTAKL NA DORĆOLU, SPEKTAKL NA DORĆOLU GLEDAO SE U 100 MILIONA DOMOVA ŠIROM SVETA! (FOTO), Gradski Magazin, Gradski Magazin

SPEKTAKL NA DORĆOLU GLEDAO SE U 100 MILIONA DOMOVA ŠIROM SVETA! (FOTO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije mogao sinoć da sakrije ponos i zadovoljstvo što je …

Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele, Gradski Magazin

Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele

Svetski dan zaštite životne sredine ove godine biće u znaku borbe za očuvanje pčela. Njihov …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.