Naslovna / Kolumne / Gradske priče / Svetske diplomate: Egipat je sigurna zemlja!

Svetske diplomate: Egipat je sigurna zemlja!


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Sve više konzularno-diplomatskih predstavništava u svojim preporukama građanima, u koje zemlje mogu bezbedno da putuju, Egipat navode kao bezbednu i sigurnu zemlju.

Tako su u preporukama svojim građanima Egipat kao sigurnu zemlju navele Nemačka, Švedska, Francuska, Italija, ali i brojne druge zemlje, pa je tako osetno skočila prodaja aranžmana za letovališta na Crvenom moru.

Mohamed Desouky 

Radna gupa iz Rusije već nekoliko puta se sastala sa kolegama iz Egipta, pa je izvesno da će se u ovu zemlju uskoro vratiti i turisti iz Rusije.

-Bezbednost u zemlji je na prvom mestu i sve službe rade upravo na polju sigurnosti Egipćana, ali i turista koji će ove godine u velikom broju doći u našu zemlju.

Sve ide u prilog tome da će se situacija vratiti na onu od pre 8 godina, kada je Egipat bio među najsigurnijim zemljama na svetu. Istini za volju, u letovalištima kao što je Hurgada nikada nije bilo ni jednog jedinog incidenta, a sigurna su i ostala letovališta u Egiptu, kaže Mohamed Desouky, egipatski ataše za turizam.

Kvalitetnija, bolja i daleko povoljnija ponuda od Turske!

Kako se u Turskoj posle referenduma o proširenju predsedničkih ovlasti, očekuje burna reakcija islamista i radikalnih Kurda, izvesno je da će predstojeću sezonu u ovoj zemlji obeležiti teroristički napadi. Iako se radi o kriznom područuju sa veoma čestim napadima terorista, hotelijeri i agencije u ovoj zemlji cene još uvek drže na veoma visokom nivou, do 300 i više procenata skuplje od Egipta. Upravo zbog te činjenice, očekuje se da će veliki broj turista umesto Turske, ove godine izabrati Egipat kao destinaciju za letovanje.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Država poklanja 5.000 dinara za odmor u Srbiji!

Država poklanja 5.000 dinara za odmor u Srbiji!

Banje među najtraženijim destinacijama Vlada Srbije razmatra mogućnost da izdvoji dodatna sredstva za vaučere i …

školski raspust, Ministarstvo prosvete, đaci, škole

PRODUŽEN ŠKOLSKI RASPUST: Đaci u celoj Srbiji u klupama tek 24. februara!

Ministarstvo zdravlja odlučilo je danas da se produži zimski raspust. Preporuka je data kako bi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.