Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Gradska dešavanja / Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele
Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele, Gradski Magazin
Foto: Freepik

Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Svetski dan zaštite životne sredine ove godine biće u znaku borbe za očuvanje pčela. Njihov značaj je od izuzetne važnosti za čitav ekosistem, a  zaslužne su za oprašivanje više od 75 odsto gajenih biljaka. Zahvaljujući donaciji kompanije Delez Srbija i azilu za pčele koji će biti otvoren u oglednom pčelinjaku “Košutnjak” biće spašeni odbegli rojevi kojih u Beogradu ima oko 3.000.

 

Svetski dan zaštite životne sredine u znaku borbe za pčele, Gradski Magazin
Foto: Freepik

Azil za pčele biće otvoren u pčelinjaku „Košutnjak“, a na projektu će raditi Beogradsko udruženje pčelara i kompanija Delez Srbija. Zahvaljujući programu lojalnosti „Pčelice stvaralice“ koji je realizovan u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama, kompanija je donirala milion dinara za ovu namenu. 

„Izuzetno je važno da udomimo pčele, a zahvaljujući pristupu i pomoći kompanije Delez Srbija verujemo da ćemo u tome i uspeti, da svaka pčela pronađe svoj dom i da brigu o njima podignemo na jedan potpuno nov nivo kakav one i zaslužuju“, kaže Stanko Rajić, predsednik Beogradskog udruženja pčelara i dodaje da je svaki spašeni roj jedinstvena pobeda pčelarstva koja doprinosi očuvanju biodiverziteta i na globalnom nivou.

Sumirajući rezultate povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji se obeležava svuda u svetu sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na globalne ekološke izazove, kompanija Delez Srbija je sumirala i neke od najznačajnijih doprinosa u ovoj oblasti. Tokom protekle godine reciklirano je više od 12.000 tona ambalažnog otpada, dok je emisija ugljen dioksida smanjena za dodatnih 2,4 odsto u odnosu na godinu pre, a otvorena su i četiri Maxi supermarketa sa ekološkim sistemom rashlade.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

SPEKTAKL NA DORĆOLU, SPEKTAKL NA DORĆOLU GLEDAO SE U 100 MILIONA DOMOVA ŠIROM SVETA! (FOTO), Gradski Magazin, Gradski Magazin

SPEKTAKL NA DORĆOLU GLEDAO SE U 100 MILIONA DOMOVA ŠIROM SVETA! (FOTO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije mogao sinoć da sakrije ponos i zadovoljstvo što je …

“Svaka limenka se računa” donosi zabavu, Gradski Magazin

“Svaka limenka se računa” donosi zabavu

Dok je organizacija velikih dogođaja još neizvesna, akcija “Svaka limenka se računa” ohrabruje ljude da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.