Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / Beograd / ULIČNE UMETNICE I UMETNICI SA DECOM IZ „SVRATIŠTA“ OSLIKAVAJU „ŠESNAESTICU“

ULIČNE UMETNICE I UMETNICI SA DECOM IZ „SVRATIŠTA“ OSLIKAVAJU „ŠESNAESTICU“


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

ULIČNE UMETNICE I UMETNICI SA DECOM IZ „SVRATIŠTA“ OSLIKAVAJU „ŠESNAESTICU“, Gradski Magazin
Umetnički kolektiv „Street Smart“ će prvog vikenda novembra okupiti istaknute beogradske ulične umetnike i umetnice u Cetinjskoj 15a. Junk, Hope, Jana Danilović, Nikola Mihajlović, Studio Kriška i Bong će uz podršku dece iz „Svratišta“ oslikavati zidove kafe-bara „16“, koji se nalazi na novoj, pomenutoj, lokaciji.
U subotu i nedelju, 3. i 4. novembra, od 12 do 17 časova svi zainteresovani sugrađani i sugrađanke, moći će da posmatraju umetnice i umetnike tokom procesa nastajanja murala. Oni će, takođe, održati i radionice za mališane iz „Svratišta“, a njihov rezultat biće zajednički umetnički rad na jednom od zidova.
U nedelju će tokom oslikavanja DJ podršku pružiti Cash, i sam ulični umetnik i član kolektiva „Paint kartel“.
„Ulična umetnost je za decu koja žive na ulici prvi susret sa umetnošću uopšte i kao takva je veoma značajna za njih, jer ne predstavlja samo estetsku kategoriju, već nosi snažnu poruku“, ističu organizatori iz „Svratišta za decu“.
„Svratište za decu“ je jedino mesto u Beogradu namenjeno deci koja žive i rade na ulici. Socijalno preduzeće, kafe-bar „16“ otvoreno je sa ciljem da pruži podršku bivšim korisnicima Svratišta nakon što napune 16 godina i predstavlja svojevrsnu priliku za dodatnu edukaciju, sticanje novih veština i mogućnost formalnog zapošljavanja. Pre svega, to je još jedna sigurna lokacija za decu koja žive i rade na ulici.
„Mnogo nam je drago što ovom umetničkom akcijom možemo da doprinesemo divnoj, plemenitoj priči koju čine Svratište i Šesnaest. Voleli bismo da nastavimo da radimo sa decom i mladima koji su oko njih okupljeni i još više im približimo umetničke prakse na ulici. Tako da će ovo biti samo prva u nizu sličnih akcija“, poručuju iz organizacije „Street Smart“.
Oslikavanje kafe-bara „16“ podržala je „Roma Company“. „Roma“ se zalaže za održivo poslovanje i nastoji da pomogne zajednici, i kao takva, prepoznala je važnost događaja i donacijom materijala doprinela ovoj umetničkoj i humanoj akciji.
Za više informacija:
https://www.facebook.com/kafebar16
https://www.facebook.com/SvratisteBeograd
https://www.facebook.com/streetsmartbelgrade

O Marija Nikolić

Proveri takođe

SVETSKI DAN KNEDLI – TRADICIJA KOJA PREKO 2000 GODINA ČEKA SVOJ DAN, Gradski Magazin

SVETSKI DAN KNEDLI – TRADICIJA KOJA PREKO 2000 GODINA ČEKA SVOJ DAN

Nakon više od 2 hiljade godina, koliko ljudi u Evropi uživaju u knedlama, iz Srbije je pokrenuta inicijativa  da ovo tradicionalno …

Urbani stil kao imperativ današnjice, Gradski Magazin

Urbani stil kao imperativ današnjice

Ukoliko se pronalazite u kosmopolitskom načinu života, volite moderan enterijer u vašem domu i želite …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.