Najnovije Vesti
Naslovna / Lifestyle / #NE_PROPUSTITE / UNIQA OSIGURANJE PONOVO UZ ŠEKSPIR FESTIVAL
UNIQA, UNIQA OSIGURANJE PONOVO UZ ŠEKSPIR FESTIVAL, Gradski Magazin, Gradski Magazin

UNIQA OSIGURANJE PONOVO UZ ŠEKSPIR FESTIVAL


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

I ove godine, UNIQA osiguranje biće sponzor jedinstvenog Šekspir festivala, čiji će se glavni program održati od 30. juna do 2. jula u vili Stanković u Čortanovcima, čime UNIQA osiguranje nastavlja s ulaganjem u kulturu.


UNIQA, UNIQA OSIGURANJE PONOVO UZ ŠEKSPIR FESTIVAL, Gradski Magazin, Gradski Magazin

Četvrti put po redu, u Srbiji će se održati pozorišni Šekspir festival koji će, u prelepom ambijentu zamka na Dunavu, prikazati predstave savremene svetske i domaće produkcije rađene po dramama Vilijama Šekspira.

Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Ovom prilikom, publika će imati retku priliku da poseti jednu od najlepših letnjih rezidencija u našoj zemlji napravljenu po ugledu na srednjovekovne zamkove u Lombardiji.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo već treću godinu za redom prijatelji ovako jedinstvenog pozorišnog festivala. Mi u UNIQA osiguranju, Šekspir festival prepoznali smo kao odličnu priliku da podržimo kulturna dešavanja, ali istovremeno da uživamo u odličnim predstavama pozorišnih trupa iz različitih krajeva sveta koji će nam predstaviti Šekspirova dela na svojstven način. Drago nam je što smo doprineli da ovaj festival uprkos poteškoćama opstane i nađe put do svoje verne publike. Podrškom Šekspir festivalu, uspeli smo da damo doprinos zajednici u kojoj poslujemo i omogućimo svim ljubiteljima teatra da uživaju Šekspirovim predstavama pod vedrim nebom. Zato i želim da pozovem ljubitelje pozorišta, da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i posete Vilu Stanković i uživaju kako u ovom fantastičnom ambijentu, tako i u odličnim predstavama koje nas očekuju i ove godine“, rekla je Sonja Marić, direktorka marketinga UNIQA osiguranja.

Ideju o osnivanju ovog festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave „Henri VI” u Glob teatru u maju 2012. godine. Pored velike ljubavi prema Šekspiru, Nikita je bio vođen željom da se vila Stanković – izuzetan prostor zatvoren za javnost u Srbiji, učini atraktivnim kulturno-turističkim mestom.

„U svom pismu koje je uputio  Šekspir festivalu pošle godine, Piter Bruk, jedan od najvećih reditelja 20. veka,  između ostalog, rekao je: ‘’Šekspir je fenomen,  kao Sunce i Mesec, njegove drame govore direktno ljudima svih rasa i nivoa, u svakom trenutku svetske istorije.“ Uveren da nam je Šekspir uvek potreban, nije mu bilo teško da uputi nekoliko reči podrške jednom malom, nepoznatom festivalu, koji se bori da opstane uz Šekspira. Koliko nam je zaista danas potreban Šekspir? Koliko uopšte  pozorište, umetnost? Publici koja već četvrtu godinu dolazi u predivan  ambijent ‘’Vile Stanković’’ u Čortanovcima  sigurno jeste . Za samo tri godine postojanja, Šekspir festival je bio domaćin pozorišnim trupama iz Indije, Velike Britanije, Portugala, Finske, Grčke, Irana, Makedonije, SAD, Slovenije, Belorusije… Svojim predstavama svi oni kao da su doneli jedan mali grumen zlata i ostavili  ga  ovde kod nas. Ove godine naši  gosti  biće pozorišta iz Kine i Velike Britanije, s predstavama ‘’Makbet’’ i “Henri V”. Biće to još jedna prilika za jedinstven, pozorišni doživljaj, potpuno novo i neočekivano iskustvo. Upravo zbog toga je važno boriti se za Šekspir festival uprkos svemu“, izjavio je Nikita Milivojević, osnivač i direktor Šekspir festivala.

Ove godine festival će 30. juna otvoriti predstava „Perikle“ u režiji Nikite Milivojevića. Pored toga, posetioci će imati priliku da vide i predstavu „Henri V“,  trupe Parabola iz Londona, koja je na programu 1. jula, dok će ovogodišnji festival zatvoriti „Makbet“, Tang Šu Ving Teatar Studia iz Hong Konga u nedelju 2. jula.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

garnier, Garnier najavio radikalno smanjenje globalnog uticaja brenda na životnu sredinu, Gradski Magazin, Gradski Magazin

Garnier najavio radikalno smanjenje globalnog uticaja brenda na životnu sredinu

GREEN BEAUTY INICIJATIVA Do 2025. godine svi Garnier proizvodi će biti proizvedeni bez korišćenja takozvane …

knjige a, Promocija knjige “Neki drugi život” Jelene Bačić Alimpić, Gradski Magazin, Gradski Magazin

Promocija knjige “Neki drugi život” Jelene Bačić Alimpić

Promocija jubilarne desete knjige Jelene Bačič Alimpić „Neki drugi život“ održaće se u utorak 7. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.