Najnovije Vesti
Naslovna / Grad / USPEŠNO ZAVRŠENA ŠKOLSKA GODINA U IUI
USPEŠNO ZAVRŠENA ŠKOLSKA GODINA U IUI

USPEŠNO ZAVRŠENA ŠKOLSKA GODINA U IUI


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

USPEŠNO ZAVRŠENA ŠKOLSKA GODINA U IUI. 

U Institutu za umetničku igru u saradnji s Nacionalnim Baletom iz Kaira održana je juče godišnja audicija za balerine, baletske igrače i soliste.

Audiciju su vodile Erminia Gambarelli Kamel, direktorka Kairo Baleta, Liana Dorina Iancu, profesorka klasičnog baleta i repertoara Instituta za umetničku igru i Elena Kovačević, korepetitorka.

V.Tomasevic i Erminia Gambarelli Kamel

Na audiciju su se prijavili brojni profesionalci iz sveta igre, a balerine koje su je prošle su:  Teodora Durać, Valentina Đurašanin, Valentina Grujičić, Milica Jelić, Anisija Gavrilović, Nastasija Ivetić i Zorana Zlatković. Njima su ponuđeni ugovori od septembra 2016. godine do juna 2017. godine (uz mogućnost produžetka). Audicija je podrazumevala akademski klas (bar, sredina, skokovi) uključujući i varijacije.

Direktorka Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo Belma Čečo Bakrač, koja je takođe prisustvovala audiciji, ponudila je stalne ugovore Branku Sariću i Valentini Đurašanin.

Audicija je bila povod za organizovanje prvog Međunarodnog susreta baletskih institucija kome je pored direktorke Kairo Baleta i direktorke Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo prisustvovao i prof. dr Vladimir Tomašević, osnivač Instituta za umetničku igru. Sastanak je završen potpisivanjem ugovora između Nacionalnog Baleta Kairo i Instituta za umetničku igru o međunarodnoj saradnji, razmeni koreografa, pedagoga i igrača i zajedničkih naučno-stručnih, odnosno umetničkih projekata.

IMG_3567

Prof. dr Vladimir Tomašević je istakao zadovoljstvo povodom kraja akademske godine i pripreme za sledeću školsku godinu. Na nedavno održanim prijemnim ispitima za osnovne studije kandidati su pokazali visok nivo umeća, tako da je od dvadeset prijavljenih kandidata petnaestoro prošlo prijemni i upisani su u prvu godinu studija. Naročito je sa radošću dočekana i dugo iščekivana potvrda rada Instituta za umetničku igru, prve i jedine viskoškolske ustanove za igru u Srbiji, čiji je studijski program odlukom Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje akreditovan.

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope -42. Međunarodni beogradski sajam …

Veliki SPEKTAKL Nataše Bekvalac pred PUNOM ARENOM!

Veliki SPEKTAKL Nataše Bekvalac pred PUNOM ARENOM!

Nataša Bekvalac počela je veliki koncert kasnije, jer je masa ljudi čekala da uđe i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.