Najnovije Vesti
Naslovna / Zvezde i Poznati / Pop Kultura / Zavrsena aukcija „Farmerke za izbeglice”
„Farmerke za izbeglice", Zavrsena aukcija „Farmerke za izbeglice”, Gradski Magazin

Zavrsena aukcija „Farmerke za izbeglice”


Notice: Undefined index: tie_hide_meta in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/meta-post.php on line 3

Projekat „Farmerke za izbeglice”

Zavrsena aukcija „Farmerke za izbeglice” unikatnih farmerki koje su donirale svetske zvezde

Aukcija farmerki koje su donirale poznate svetske licnosti u okviru globalnog projekta „Farmerke za izbeglice“, a koje je potom oslikao Dzoni Dar, zvanicno je zatvorena 31. oktobra uz dramaticno nadmetanje u poslednjim minutima. Za tri meseca trajanja aukcije, prikupljeno je vise od 280.000 funti koje ce biti donirane Medjunarodnom komitetu spasa i pomoci da se finansiraju inicijative ove organizacije koja pomaze milionima izbeglica sirom sveta, ukljucujuci i Srbiju.

Komad garderobe koji je prodat po najvecoj ceni bio je kaput koji je donirao pokrovitelj projekta, Njena Visost Seika Javaher Al Kasimi, supruga Njegove Visosti vladara Sardze, koji je Dar oslikao geometrijskim oblicima zlatne boje, a koji je prodat za 100.000 funti.

„Farmerke za izbeglice", Zavrsena aukcija „Farmerke za izbeglice”, Gradski Magazin

Za kraj aukcije, farmerke su prikazane na izlozbi u galeriji „Saci” u Londonu koja je privukla vise od 20.000 posetilaca iz celog sveta koji su imali priliku da uzivo vide ova umetnicka dela Dzonija Dara. Tim povodom, ovaj umetnik rekao je: „Ja ne vidim izbeglice, ja vidim ljude koji imaju snazan san. Pogledajte samo njihovu odlucnost i borbu. Izbeglice su postali sticajem ruznih okolnosti, ali oni su i dalje borci za vlastite snove i bolje ljudske odnose.”

O projektu „Farmerke za izbeglice”

„Farmerke za izbeglice” je projekat Dzonija Dara i inicijativa za prikupljanje dobrovoljnih priloga posvecena pomaganju izbeglicama sirom sveta. Vise od 100 poznatih licnosti doniralo je svoje farmerke, koje je potom oslikao Dzoni Dar i koje su date na aukciju kako bi se prikupili prilozi za izbeglice sirom sveta. Ovaj projekat predstavlja kolekciju umetnickog izraza kojim se potvrdjuje da svaki covek ima jedinstvenu i jednaku vrednost, i pravo da zivi u stabilnosti, bezbednosti i miru.

O Dzoniju Daru

Dzoni Dar je umetnik i pionir u predstavljanju originalnog oblika umetnickih izraza kroz slikanje, ilustracije, modu, dizajn, bodi art, multimediju i muziku. Svojim radom voli da pomera granice, ostvaruje snove i nemoguce cini mogucim. Njegov umetnicki rad inspirise i poziva publiku da iskusi novu renesansu izraza i iskustva.

O Medjunarodnom komitetu spasa

Medjunarodni komitet spasa pruza odgovor na najgore humanitarne krize u svetu, pomaze obnavljanju zdravlja, bezbednosti, obrazovanja, ekonomskog blagostanja i moci kod ljudi razorenih konfliktom i katastrofama. Osnovan je 1933. godine na inicijativu Alberta Ajnstajna i radi u preko 40 zemalja u svetu, pomazuci ljudima da prezive, preuzmu kontrolu nad svojom buducnoscu i ojacaju svoje zajednice.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

DIS IZABRAO NAJBOLjE PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE OBRAZOVANjU MLADIH „ZNANjE ZNA BUDUĆNOST 2020“, Gradski Magazin

DIS IZABRAO NAJBOLjE PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE OBRAZOVANjU MLADIH „ZNANjE ZNA BUDUĆNOST 2020“

MANJI PAD TURISTIČKOG PROMETA U JUNU, Gradski Magazin

MANJI PAD TURISTIČKOG PROMETA U JUNU

U periodu januar-jun 2020. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 780.785 turista, što je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.