, Zdraviji ručak za zimske dane, Gradski Magazin

Zdraviji ručak za zimske dane

, Zdraviji ručak za zimske dane, Gradski MagazinKako spremiti brz, zdraviji ručak i kako održavati uravnoteženu ishranu tokom zime, kada je redukovan broj svežih namirnica, samo su neke od tema o kojima se razgovaralo na Maxi druženju u supermarketu Alonso.

Uz recepte najukusnijih jela, ali i stručne savete specijaliste za zdraviju ishranu kompanije Delez Srbija, gosti su imali priliku da saznaju zašto je povrće nezaobilazan deo ishrane, ali i zašto nepogrešivo ide uz pirinač.

„Značaj povrća se bazira prvenstveno na njegovom sastavu, koji podrazumeva čitav niz vitamina, minerala, antioksidanata. Konzumirajući različito sveže povrće, bilo da je to kroz salate, smutije ili ceđene sokove, u organizam unosimo vitamine i minerale u njihovom najzdravijem obliku. Povrće sadrži i značajne količine vode, što znači da se možemo hidrirati i kroz obroke, a neposredno potpomaže i procesu varenja zbog sadržaja vlakana. Najpoželjnije je da povrće konzumiramo u njegovom sirovom obliku zato što sezonsko povrće uvek sadrži najpotrebnije nutrijente. Međutim, možemo ga pripremati i jesti i kao bareno i grilovano ili praviti grickalice poput čipsa od patlidžana i tikvica“, kaže Kristina Veljović, specijalista za zdraviju ishranu kompanije Delez Srbija.

Nezamenjivo u balansiranoj ishrani, povrće se odlično uparuje sa pirinčem, koji sadrži 13 procenata vode, sedam odsto proteina, čak 73 odsto ugljenih hidrata, a samo 2,2 odsto masti. Bogat mineralima i vitaminima, izvor je osam osnovnih aminokiselina. U pirinču nema glutena, zbog čega se posebno preporučuje osobama koje su alergične na ovaj sastojak ili imaju probleme sa varenjem.

Šta sve može da se spremi od nove linije Uncle Ben’s Express pirinča i svežih namirnica iz Maxi pijace pokazao je čuveni kuvar Nenad Veljković. Rizibizi, meksička ljuta mešavina i prinač sa povrćem dokaz su da za ukusan, balansiran obrok nema izgovora jer ga nikada nije bilo lakše spremiti. Uncle Ben’s Express unapred su pripremljena jela od dugog zrna pirinča, koja su spremna za dva minuta – u originalnoj kesi, bez upotrebe dodatnih posuda i idealno se kombinuju sa svežim povrćem.

„Osim što je nutritivno bogata namirnica, pirinač je deo svakodnevne ishrane 3,5 milijarde ljudi, što je skoro pola svetske populacije. Upravo zbog velike količine proizvodnje, treba obratiti pažnju i preuzeti odgovornost za način na koji se on uzgaja. Oko 40 odsto vode za navodnjavanje u svetu upotrebi se upravo za proizvodnju pirinča, dok održiva proizvodnja pirinča podrazumeva 30 odsto manje vode za navodnjavanje, ali i proizvodi 50 odsto manje štetnih gasova. Najveći svetski proizvođač Uncle Ben’s veruje da održivim uzgojem stvaramo bolju sredinu za farmere, kupce i planetu Zemlju. Na putu smo da do 2020. godine postanemo i prvi proizvođač 100 odsto održivo proizvedenog pirinča svih vrsta“, kaže Vanja Vagić, menadžer korporativnih poslova, Mars Multisales Baltics Balkan Adriatic.“

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

, Otvoren je novi salon Forma Ideale u poslovnom delu Sava Centra, Gradski Magazin

Otvoren je novi salon Forma Ideale u poslovnom delu Sava Centra

„Za svaki deo vašeg doma, u svakom delu Beograda“ Novi Forma Ideale salon, šesti po …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin